Witam. Mam nastepujący problem.
Byłem w serwisie klimatyzacji dokonać standardowej przedsezonowej operacji czyszczenia, sprawdzania szczelności oraz uzupełnienia braków w układzie klimatyzacyjnym. Okazało się, że klima nie działa. Jest to climatronic. Po uruchomieniu po prostu nie chłodzi oraz nie uruchamia się kompresor. Umówiłem się na wizytę w poniedziałek ale w drodze powrotnej klima cudownie ozdrowiona zaczęła działać i chłodzić. Kolejnego dnia z rana niestety nie działała ponownie. Po przejechaniu ok. 300 metrów i ciągłych próbach jej włączenia w końcu zaczęła znowu działać. Działała do końca dnia bez problemów. Dzisiaj już nie działa. Temperatura powyżej 14 stopni.
Jakiś miesiąc wcześniej świeciło mi się światełko od świec żarowych (przerywało). W serwisie powiedziano mi, że to błąd czujnika temperatury silnika i po jego zresetowaniu już nie świeci. Poinformowali mnie, że to nic znaczącego. Może to mieć wpływ na pracę klimy?
Proszę o jakieś wskazówki. Gdzie szukać przyczyny.
Klima raz działa raz nie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pod VAGa był podłączany w momencie zakupu. Klima wykazała błąd jednego z silników przesuwających klapę? Tak chyba to zrozumiałem. Niby nic ważnego było.
Panel po przekręceniu kluczyka nie mruga. Mrugała tylko dioda od świecy żarowej. Już nie mruga
PS. Jaki przewód potrzebuję zakupić by samemu pod VAGa podłączyć?
Panel po przekręceniu kluczyka nie mruga. Mrugała tylko dioda od świecy żarowej. Już nie mruga
PS. Jaki przewód potrzebuję zakupić by samemu pod VAGa podłączyć?
Re: Klima raz działa raz nie
może ponieważ komputer wyłacza klimę gdy się przegrzewa silnik a błąd czujnika może komputer w ten sposób interpretować.maghnat pisze:Jakiś miesiąc wcześniej świeciło mi się światełko od świec żarowych (przerywało). W serwisie powiedziano mi, że to błąd czujnika temperatury silnika i po jego zresetowaniu już nie świeci. Poinformowali mnie, że to nic znaczącego. Może to mieć wpływ na pracę klimy?
najlepiej podłaczyć pod vag i będzie wiadomo
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20575][img]http://www.motostat.pl/user_images/20575/icon1.png[/img][/url]