Coś nie tak z pompa paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Coś nie tak z pompa paliwa
Witam wszystkich i prosze o pomoc!
W moim golfie mk3 1.6 abu 94rok LPG wystepuje taki problem:
nie moge odpalic auta na benzynie problem tkwi w pompie paliwa bo po przekreceniu kluczyka nie slychac bylo jak pracuje, sadzilem ze pompa do wymiany.... lecz sprawdzilem bezpiecznik- byl spalony. wymienilem bezpiecznik przekrecam kluczyk pompa chodzi chce odpalic auto- bezpiecznik sie przepala i ze wszystkiego nici
W moim golfie mk3 1.6 abu 94rok LPG wystepuje taki problem:
nie moge odpalic auta na benzynie problem tkwi w pompie paliwa bo po przekreceniu kluczyka nie slychac bylo jak pracuje, sadzilem ze pompa do wymiany.... lecz sprawdzilem bezpiecznik- byl spalony. wymienilem bezpiecznik przekrecam kluczyk pompa chodzi chce odpalic auto- bezpiecznik sie przepala i ze wszystkiego nici
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
moze wkladasz zbyt maly bezpiecznik
powinien tam byc 20A
z bezpiecznika zasilana jest pompa paliwa i grzalka sondy lambda
odlacz najpierw wtyczke od sondy i zobacz czy sie nie przepali, jak sie przepali to podlacz z powrotem a odlacz wtyczke od pompy
jak si tez nie przepali to musisz szukac po przewodach czy nie jest ktorys przerwany
powinien tam byc 20A
z bezpiecznika zasilana jest pompa paliwa i grzalka sondy lambda
odlacz najpierw wtyczke od sondy i zobacz czy sie nie przepali, jak sie przepali to podlacz z powrotem a odlacz wtyczke od pompy
jak si tez nie przepali to musisz szukac po przewodach czy nie jest ktorys przerwany
Jestem tu krótko i juz Was bardzo lubie:) jestem bardzo wdzieczny za pomoc!!!
Wtyczka od sondy byla u mnie na poduszce jak wspomniał jeden z was.
Wtyczke odłaczyłem, zaporzyczylem ostatni bezpiecznik od tylnej szybki= autko odpaliło bez problemu musze teraz tylko zainwestowac w nowa sonde. powiedzcie mi jeszcze czy dlugo moge jezdzic bez tej sondy bo wypłata za ok 2 tyg... jak sie domyslam do wzrosnie spalanie pb ale czy LPG tez?? czego jescze moge sie spodziewac po jezdzie bez sondy??
Wtyczka od sondy byla u mnie na poduszce jak wspomniał jeden z was.
Wtyczke odłaczyłem, zaporzyczylem ostatni bezpiecznik od tylnej szybki= autko odpaliło bez problemu musze teraz tylko zainwestowac w nowa sonde. powiedzcie mi jeszcze czy dlugo moge jezdzic bez tej sondy bo wypłata za ok 2 tyg... jak sie domyslam do wzrosnie spalanie pb ale czy LPG tez?? czego jescze moge sie spodziewac po jezdzie bez sondy??
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jezeli masz atutator (silniczek krokowy) do regulacji skladu mieszanki to auto moze zbytnio nie jezdzic na LPG, jezeli masz tylko srube do regulacji to sonda nie jest w instalacji brana pod uwage i mozesz tak jezdzic jezeli uzywasz benzyny tylko do odpalania
mozesz jeszcze wypiac z wtyczki biale przewody (grzalka) i tak jezdzic o ile sonda podaje sygnal
mozesz jeszcze wypiac z wtyczki biale przewody (grzalka) i tak jezdzic o ile sonda podaje sygnal