problem z wycieraczkami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
problem z wycieraczkami
mam problem z tylnią wycieraczka w golfie mk2 1.8 rp z 1990 przednie normalnie chodzą a tylnia nie z tyłu tylko działa spryskiwacz szukałem i nic nie moglem znaleźć na ten temat wiec proszę o pomoc
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
U mnie było podobnie tylko że w MK3 Variant okazało się że przekaźnik był nie w tym miejscu co powinien
Po włożeniu przekaźnika w odpowiednie miejsce wycieraczka działa.
Ewentualnie zobacz kabelki mogą być gdzieś przerwy;)
Pozdrawiam
Po włożeniu przekaźnika w odpowiednie miejsce wycieraczka działa.
Ewentualnie zobacz kabelki mogą być gdzieś przerwy;)
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob maja 29, 2010 17:09 przez woszek, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój Golfik ;) -------> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=237674
dokładnie tak sprawdź czy dochodzi prąd do silniczka wycieraczki jak zdejmiesz ten plastik na tylnej klapie od wewnątrz to będziesz miał dostęp do silniczka, jeśli nie ma prądu to sprawdź czy kabel się gdzieś nie przerwał w tej harmonijce na łączeniu klapy z nadwoziem lubią się kable urywać, ja przynajmniej miałem taki przypadek, ta harmonijka z lewejwoszek pisze:zobacz kabelki mogą być gdzieś przerwy
-
- Użytkownik
-
- Ma gadane
- adrrider
- Mały gagatek
- Kontakt:
mam ten sam problem... nie idzie prad do silnika wycieraczki... nawet sprcjalnie rozcielem wiazke w polowie auta i tez na kablach nie ma pradu... ktory przekaznik odpowiada za silnik tylnej wycieraczki i czy jest on wspolny z czyms jeszcze?? bo nie dziala mi wycieraczka tył, przeciwmgielne z tyłu i podgrzewanie szyby ;/