Witam,
problem jak w temacie, od pewnego czasu słychać w kabinie na rozgrzanym silniku niemetaliczne terkotanie od strony silnika , które zanika po wciśnięciu pedału hamulca. Zauważyłem też , że padał przy hamowaniu jest twardszy.
Co może być tego przyczyną? Czy może to mieć coś wspólnego z pogorszeniem osiągów, auto słabiej się zbiera szczególnie na wyższych biegach.
Z góry dzięki
Pozdrawiam
terkotanie - cichnie po wciśnięciu pedału hamulca?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Tylko, że wcześniej nie było tego "efektu"....
międzyczasie poczytałem trochę o pompie vacum, i zastanawiam się czy tu nie leży problem. Ktoś pisał o luzie na króćcu vacum, ale w silniku na pompie ,w PD jest pompa połączona z pompą paliwa i pytanko gdzie znajduje się wspomniany króciec?
Idąc tym tropem, jak najprościej bez urządzenia pomiarowego sprawdzić ciśnienie pompy i związaną z nim prawidłową pracę turbiny?
Z góry dzięki
międzyczasie poczytałem trochę o pompie vacum, i zastanawiam się czy tu nie leży problem. Ktoś pisał o luzie na króćcu vacum, ale w silniku na pompie ,w PD jest pompa połączona z pompą paliwa i pytanko gdzie znajduje się wspomniany króciec?
Idąc tym tropem, jak najprościej bez urządzenia pomiarowego sprawdzić ciśnienie pompy i związaną z nim prawidłową pracę turbiny?
Z góry dzięki