Witam, mam problem ze swoim Golfem MK3.
Gdy naciskam na pedał hamulca, zapala się lekko kontrolka od przeciwmgielnych (lekko się żarzy). Gdy puszczam pedał, przestaje. W tym samym czasie (podczas hamowania) zaczyna żarzyć się kontrolka na desce od prawego kierunku, a sam kierunek z tyłu i boczny również żarzą się lekkim światłem. Podczas wrzucania prawego kierunku, gdy nie wciskany jest pedał hamulca, kierunek działa normalnie, ale jeśli wrzucony jest prawy kierunek i nacisnę na hamulec to na ten czas kierunek przestaje działać, kontrolka żarzy się tylko lekkim światłem, również kontrolka od przeciwmgielnych zapala się. Na zewnątrz kierunki tylne i z boku nie działają, tylko żarzą się. Kierunek przedni bez reakcji. Gdy puszczam hamulec, wszystko wraca do normy. Dodatkowo, dziś zauważyłem, że gdy wyłączam zapłon (światła również wyłączone) i jednocześnie zostawiam samochód na prawym kierunku, to zapala mi się tylne, lewe światło mijania. Pomimo iż zapłon jest wylączony. Kierunek lewy działa bez problemu.
W czym może tkwić problem? Nie jestem expertem z elektryki, więc proszę o pomoc.
Problem z kierunkami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP