Drgania podczas redukcji

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
człek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Drgania podczas redukcji

Post autor: człek » czw maja 27, 2010 22:45

Najczęściej z "trzy" na "dwa" i z "dwa" na "jeden", powyżej już nie. I przy ruszaniu także. Taki dziwny jakby "chrupot" szybkie, powtarzające się po sobie drgania do czasu aż całkowicie puszczę sprzęgło. To wina sprzęgła? czy raczej szukać gdzie indziej? Dodam, że na biegu jałowym stuka z okolic skrzyni, jakby luz jakiś, metaliczny dźwięk. Po wciśnięciu sprzęgła cichnie. Ten dźwięk może być z tym powiązany? czy to raczej osobny problem. ?

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » czw maja 27, 2010 22:54

jakies łozysko w skrzynce w mojej ocenie nawala... :)

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Awatar użytkownika
człek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: człek » czw maja 27, 2010 23:04

Trzeba otwierać skrzynię jeżeli to łożysko? warto? Czy wymieniać znów na używkę? (to moja druga). A właśnie, to samo miałem na poprzedniej skrzyni, a sprzęgło nie zostało wymienione. Czy może raczej niefart i kupiona padnięta skrzynia..? co myślicie.

[ Dodano: 31 Maj 2010 17:25 ]
Zauważyłem, że kiedy na zapalonym silniku popchnę lekko dźwignię lewarek zmiany biegów tak jakbym chciał wrzucić bieg to cichnie ten odgłos biegnący z okolic skrzyni (tak jak bym nacisnął sprzęgło, też cichnie).

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”