Drgania podczas redukcji
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Drgania podczas redukcji
Najczęściej z "trzy" na "dwa" i z "dwa" na "jeden", powyżej już nie. I przy ruszaniu także. Taki dziwny jakby "chrupot" szybkie, powtarzające się po sobie drgania do czasu aż całkowicie puszczę sprzęgło. To wina sprzęgła? czy raczej szukać gdzie indziej? Dodam, że na biegu jałowym stuka z okolic skrzyni, jakby luz jakiś, metaliczny dźwięk. Po wciśnięciu sprzęgła cichnie. Ten dźwięk może być z tym powiązany? czy to raczej osobny problem. ?
Trzeba otwierać skrzynię jeżeli to łożysko? warto? Czy wymieniać znów na używkę? (to moja druga). A właśnie, to samo miałem na poprzedniej skrzyni, a sprzęgło nie zostało wymienione. Czy może raczej niefart i kupiona padnięta skrzynia..? co myślicie.
[ Dodano: 31 Maj 2010 17:25 ]
Zauważyłem, że kiedy na zapalonym silniku popchnę lekko dźwignię lewarek zmiany biegów tak jakbym chciał wrzucić bieg to cichnie ten odgłos biegnący z okolic skrzyni (tak jak bym nacisnął sprzęgło, też cichnie).
[ Dodano: 31 Maj 2010 17:25 ]
Zauważyłem, że kiedy na zapalonym silniku popchnę lekko dźwignię lewarek zmiany biegów tak jakbym chciał wrzucić bieg to cichnie ten odgłos biegnący z okolic skrzyni (tak jak bym nacisnął sprzęgło, też cichnie).