GOFF III I KATALIZATOR
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
GOFF III I KATALIZATOR
MAM GOLFA III R 1992 SILNIK 1.8 KUPIŁAM GO W XI 2005 ROKU. MA KATALIZATOR. MAM WRAŻENIE ŻE SIE MULI, MECHANIK POWIEDZIAŁ MI ŻE JAK MA KATALIZATOR TO POWINNAM JEŻDZIĆ NA BEZOŁOWIOWEJ A JA LEJE UNIWERSAL. CZY TO PRAWDA ?
Rano jak jest zimny, gdy dodam mu gazu ta się dusi i zwalnia , musze ująć nogę z gazu, żeby się pobrał, a na trasie to nie ma takiego przyspieszenia jak miał wcześniej i pod górkę też nie bardzo idzie. Mechanik twierdzi , że katalizator zanieczyszcza sie na uniwersalnej i można go oczyścić lub założyć nowy, bo on wystacza np. na 10000 km. Co wy na to?
Rano jak jest zimny, gdy dodam mu gazu ta się dusi i zwalnia , musze ująć nogę z gazu, żeby się pobrał, a na trasie to nie ma takiego przyspieszenia jak miał wcześniej i pod górkę też nie bardzo idzie. Mechanik twierdzi , że katalizator zanieczyszcza sie na uniwersalnej i można go oczyścić lub założyć nowy, bo on wystacza np. na 10000 km. Co wy na to?
Ostatnio zmieniony śr kwie 12, 2006 11:37 przez anna, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie pisz tylko dużymi literami bo ciężko się to czyta, nie bez powodu wymyślone duże i małe literki
Masz katalizator więc powinnaś lać bezołowiową ale benzyna uniwersalna też jest benzyną bezołowiową ale z dodatkami smarującymi których twoje auto nie potrzebuje. Nie szkodzą one na nic ale są po prostu zbędne. Na pewno benzyna uniwersalna nie jest powodem braku mocy. Opisz dokładniej jak się to mulenie objawia.
Masz katalizator więc powinnaś lać bezołowiową ale benzyna uniwersalna też jest benzyną bezołowiową ale z dodatkami smarującymi których twoje auto nie potrzebuje. Nie szkodzą one na nic ale są po prostu zbędne. Na pewno benzyna uniwersalna nie jest powodem braku mocy. Opisz dokładniej jak się to mulenie objawia.
=-Pinhead-=
- michal_wroc
- kung-fu
raczej to nie przez benzyne, chociaz mozesz ktoregos razu przy pustym baku zalac np vpower lub bp ultimate i zobaczysz. z katem sprawa jest delikatniejsza, zcasem jego wywalenie przynosi wiecej szkód niz pozytku, no i sprawa lambdy pozostaje...
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
- michal_wroc
- kung-fu
tak to prawda trzeba to umiejetnie zrobic dlatego ze moze to wplynas negatywnie na spalanie oraz moc silnika, ja mam u siebie w miejscu katalizatora strumienice i sonde wspawana w strumienice, spalanie nie wzroslo o dziwo, ale pewnie sonde to juz mi dawno wydmuchalo, chociaz vag nie zglasza problemu ze sonda kaput
własnie, sonda musi miec odpowiednia temperature i cisnienie a przy wspawaniu ejj w kolektor/strumienice/rure te warunki sie zmieniaja. Sam przez to sie waham czy go wywalac czy nie.
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
- michal_wroc
- kung-fu