amortyzator Tył wyskoczył
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
amortyzator Tył wyskoczył
Dzisiaj po raz pierwszy mój MK2 mnie zawiódł. Lewy tylny amortyzator "wyskoczył" tak że złamał tapicerkę. Zastanawiam się co mogło strzelić. Czy pękł amortyzator czy jakiś element trzymający. tak jak zaznaczone na zdjęciu w bagażniku wystaje trzpień od amortyzatora i element 13 tak jakby coś trzymające amortyzator od dołu pękło... wiem ze napisane to wszystko trochę mało zrozumiale ale nie umiem inaczej tego opisać... jutro dodam zdjęcie jak to wygląda
- Paweł Marek
- V.I.P.
spadł z amorka pierścień nr 21, lub przeleciał przez tulejkę 9. Albo tulejka 9 przeleciała przez skorodowany tależyk górny sprezyny, na tym się całe auto trzyma. Trzeba rozebrać kolumnę, jest to drobostka do naprawy poza tymi szkodami co już narobiło.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Ściskacz sprężeyn na tył niepotrzebny. Możesz mieć problem z dostaniem w sklepie osobno tych pierdółek do amortyzatora, ale takie rzeczy leżą u każdego mechanika ze starych amorów.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.