Cześć mam pytanie odnośnie hamulca golf III.
Dziś podczas jazdy nagle pedała zaczął mi opadać myślałem że może gdzieś jakiś wyciek ale nie.Gdzie szukać przyczyny ??? Teraz po odpaleniu auta pedał mi powoli opada muszę kilka razy go nacisnąć żeby hamulec zadziałał jest przez moment twardy i potem znowu opada.
Bardzo proszę o pomoc
Hamule problem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zacząć należy od odpowietrzania, ale nic nie dzieje się bez przyczyny. Pewnie gdzieś puścił uszczelniacz, lub powstała rysa na tłoczku. Czasem nie widać wycieku i jest sucho, przynajmniej ja tak miałem z tylnym zaciskiem. Jak mi się zapowietrzył to nie dałem rady za nic go odpowietrzyć, a przyczyną była rysa na tłoczku.
nieOmnibus pisze:a czy może to być servo ?
ale pompa tak jeśli płynu nie ubywa
Ostatnio zmieniony pn maja 24, 2010 13:26 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
Spadam odpowietrzyć zobaczymy co z tego będzie
[ Dodano: 24 Maj 2010 14:06 ]
od 6 godz
[ Dodano: 24 Maj 2010 19:55 ]
Wymieniłem pompę na inną i odpowietrzyłem na razie działa zobaczymy jak będzie po 2 dniach. W zbiorniczku było błoto masakra a wymieniona pompa jest od skody ( Felicja)
wyglądała identycznie więc założyłem zobaczę co z tego wyjdzie.
[ Dodano: 24 Maj 2010 14:06 ]
od 6 godz
[ Dodano: 24 Maj 2010 19:55 ]
Wymieniłem pompę na inną i odpowietrzyłem na razie działa zobaczymy jak będzie po 2 dniach. W zbiorniczku było błoto masakra a wymieniona pompa jest od skody ( Felicja)
wyglądała identycznie więc założyłem zobaczę co z tego wyjdzie.