Montaż komputera FIS
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Stare zegary 1M0 920 801 D, nowe 3B0 920 925. Wsadów próbowałem różnych ori pasatowy, 1J5 920 826 i innych. Pinoutów nie sprawdzałem ale skoro w innych leonach działa to i u mnie powinno. Po czym immo zegarów komunikuje się z ecu? K czy can czy po innym oddzielnym kablu?
Zastanawia mnie jeszcze pierwszy blok na kanale 23
wg. tego http://translate.google.com/translate?h ... .google.pl
Kod w ecu nie zgadza się z tym odczytanym przez zegary z kluczyka?
A i jeszcze jedno, jeśli zegary 3B0 są v13 to czy wsad z golfa też musi być v13 czy może być inny?
Zastanawia mnie jeszcze pierwszy blok na kanale 23
wg. tego http://translate.google.com/translate?h ... .google.pl
Kod w ecu nie zgadza się z tym odczytanym przez zegary z kluczyka?
A i jeszcze jedno, jeśli zegary 3B0 są v13 to czy wsad z golfa też musi być v13 czy może być inny?
Ostatnio zmieniony śr maja 19, 2010 10:07 przez Arek84, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprzedam:
panel climatronik golf 4/ Passat B5
Wentylator chłodnicy, nagrzewnica do MK4
Poza tym że próbujesz zegary z anglika to z pewnością wsad Golfa 826 nie może zadziałać! Nie można żonglować wsadami IMMO2 i IMMO3. Wsad musi być dopasowany do zegarów pod tym względem. Wersje to już można wgrywać dowolne, najwyżej coś innego nie będzie działać jak powinno.
Odnośnie wartości z kanałów - komunikację z ECU masz, transponder nie zablokowany, więc tutaj problemów nie widzę.
Odnośnie wartości z kanałów - komunikację z ECU masz, transponder nie zablokowany, więc tutaj problemów nie widzę.
Mimo wszystko chyba jednak nie... Te liczniki były stosowane w roku modelowym 2001 (względnie do początku 2002 w przypadku produkcji w Mosel). Wcześniej (rok modelowy 2000) występowały z końcówką 2. 2002 rok modelowy to "rok zmian" - najpierw 6, potem 7. W 2003 pojawia się 9 (na początku nie ze wszystkimi silnikami, wszystkie mają "9" od 2004).
-
greg
-
greg
Chyba już się przymierzali do wprowadzenia immo3, mam dwa takie same liczniki oba 925 po zawartości wsadu widać, że oba są immo3 ale w jednym jest normalnie vin a w drugim w miejscu vin jest XXXX to by oznaczało, że ecu było jeszcze immo2.
Tak czy siak, ktoś wie czemu u mnie nie chce to działać?
Ewentualnie podjął by się usługi uruchomienia tego u mnie,
Tak czy siak, ktoś wie czemu u mnie nie chce to działać?
Ewentualnie podjął by się usługi uruchomienia tego u mnie,
Sprzedam: