Elementy zawieszenia na przód
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Elementy zawieszenia na przód
Witam wszystkich!!
Zakupiłem ostatnio kompletne zawieszenie na przód do mojego golfa.
Silnik 1.8 ABS
Rok produkcji 1993
Zakupione zwieszenie pochodzi od golfa GTI. Elementy które posiadam pokazane są na zdjęciu:
Mam teraz kilka pytań:
1. Czego mi brakuje?? Posłużyłem się ETKĄ ale chce mieć stuprocentową pewność że elementy których szukam są przedstawione w/w katalogu.
Z powyższego zdjęcia wnioskuje że potrzebuje elementy o nr:
23 - chciałbym wiedzieć czy talerzyk(?) który mam obecnie zamontowany( seryjne zawieszenie) może zostać zainstalowany razem z kompletem który posiadam.
28
21
26 ten talerzyk wg mnie już mam ale na rysunku wygląda trochę inaczej niż w rzeczywistości
2. Czy podane elementy kupie bez problemu czy pozostaje mi kupienie ich na szrocie??
Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc.
P.S. Czytałem podobny tematy ale odpowiedzi nie są dla mnie wystarczające.
Zakupiłem ostatnio kompletne zawieszenie na przód do mojego golfa.
Silnik 1.8 ABS
Rok produkcji 1993
Zakupione zwieszenie pochodzi od golfa GTI. Elementy które posiadam pokazane są na zdjęciu:
Mam teraz kilka pytań:
1. Czego mi brakuje?? Posłużyłem się ETKĄ ale chce mieć stuprocentową pewność że elementy których szukam są przedstawione w/w katalogu.
Z powyższego zdjęcia wnioskuje że potrzebuje elementy o nr:
23 - chciałbym wiedzieć czy talerzyk(?) który mam obecnie zamontowany( seryjne zawieszenie) może zostać zainstalowany razem z kompletem który posiadam.
28
21
26 ten talerzyk wg mnie już mam ale na rysunku wygląda trochę inaczej niż w rzeczywistości
2. Czy podane elementy kupie bez problemu czy pozostaje mi kupienie ich na szrocie??
Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc.
P.S. Czytałem podobny tematy ale odpowiedzi nie są dla mnie wystarczające.
Mój Variant Yachting viewtopic.php?f=88&t=375516" onclick="window.open(this.href);return false;
Tyle że obecnie mam seryjne zawieszenie z wersji bodajże GL Więc chyba nie pasują części ze starego zawiasu( ale do końca nie wiem i dlatego pytam o radę ) Amortyzator który mam obecnie w samochodzie jest trochę inaczej zbudowany.
Mój Variant Yachting viewtopic.php?f=88&t=375516" onclick="window.open(this.href);return false;
Ściągacz mam Samoróbka ale zdaje egzamin Poduszkę z łożyskiem i tak będę zmieniał na nową bo stara ma luzy( no chyba że tak powinno być??). Potrzebuje jeszcze elementy które napisałem prawda??
Tak jest w moim obecnym zawieszeniu. Wg ETKA w golfach z silnikami 2E( czyli z GTI- takie zawieszenie kupiłem) mocowanie jest trochę inne, pokazane na zrzucie ekranu z programu ETKA.
Tutaj masz mocowanie dla mojego amortyzatora który mam obecnie założony.
Tutaj masz mocowanie dla mojego amortyzatora który mam obecnie założony.
Poczekam jeszcze na opinie innych użytkowników Niech wypowiedzą się posiadacze GTI albo osoby które zmieniały zawieszenia na to z GTI