Kupiłem swoje cudo w marcu br. i niby wszystko jest z nim OK, gdyby nie klima, która załącza się samoczynnie kiedy silnik osiągnie 87stopni i załącza się wentylator chłodnicy. Każdorazowo kiedy spod maski słychać szum wentylatora z nawiewów leci zimne powietrze, silnik zamula, a spadek napięcia na ładowanym aku jest rzędu 0,4-0,5V oraz spod maski słychać ten charakterystyczny stuk włączającej się klimy - dodam jeszcze, że auto pali po 14-15l LPG na mieście, na trasie zaś gdy wentylator jest niepotrzebny spada do normy 8-9litrów gazu.
Czy ktoś wie co to może być? Sprawdzałem już styczniki sterujące klimą w okolicy zbiornika wyrównawczego i są OK, bezpiecznik też.
Podejrzewam włącznik klimy na desce lub moduł, którego nie mogę zlokalizować.
Macie jakieś inne sugestie? Dodam ponownie, że kilima była kiedyś dokładana i nie jest oryginalna, a dodatkowa chłodnica klimy znajduje się przed oryginalną chłodnicą wody z silnika (silnik AAM).

Na fotce zaznaczyłem miejsce gdzie znajdują się styczniki i bezpiecznik od tej dokładanej klimy a poniżej miejsce gdzie biegną od nich kable do czujnika z chłodnicy. Widział ktoś kiedyś taki patent? Gdzie szukać moduły klimy? :/