tylna wycieraczka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tylna wycieraczka
dzisiaj rano jadę do pracy ogrzewanie tylnej szyby włączone , włączyłem tylna wycieraczkę ( wiem jak się wyłącza ) chcę wyłączyć wycieraczkę i nic,zero reakcji i tak jadę wqur.... wycieraczka pracuje cały czas,słychać co jakiś czas przerywacz i nic....po chwili wyłączyłem ogrzewanie-wycieraczka wyłączyła się, sprawdzam przełącznik ( manetka) działa włącza/wyłącza wszystko ok, ale włączam ogrzewanie tylnej szyby-wycieraczka się załącza...
miał może ktoś taki przypadek??
może ktoś wie gdzie zacząć szukać??
miał może ktoś taki przypadek??
może ktoś wie gdzie zacząć szukać??
Ostatnio zmieniony pt gru 18, 2009 08:33 przez MZiobro, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
możliwe, wczoraj wieczorem było wszystko ok...miś fazi pisze:nie masz gdzieś zwarcia w przelotce gumowej między budą a klapą ? może przypadkowo masz zwarte kable , prądowy szyby z impulsowym wycieraczki
tyle że dziś rano włączyłem ogrzewanie szyby i wycieraczka nie włączyła się dopiero jak ja manetka włączyłem....
Ostatnio zmieniony pt gru 18, 2009 09:34 przez MZiobro, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
cały czas chodzi i słychać przekaźnik co jakiś czas, na dodatek widzę że jak chcę włączyć wycieraczkę manetką to zapala się kontrolka we włączniku od ogrzewania szyby dodam że instalacja jest ori i nigdy nic w nej nikt nie grzebał....Lipek81 pisze:Ale tylna wycieraczka cały czas chodzi, czy w trybie przerywanym?
- bartos 2008
- Mały gagatek
dołączę się do tematu, bo u mnie jest podobny przypadek tylko, że u mnie cały czas działa wycieraczka i przełączanie manetki nic nie zmienia, muszę wyciągnąć bezpiecznik aby przestała. Wycieraczka w środku jest czysta bo właśnie ją wyczyściłem, gdzie szukać przyczyny w jakiś przekaźnikach np. pod kierownicą np. nr 53? bo coś takiego ostatnio wyczytałem. może ktoś pomóc?
[img]http://images48.fotosik.pl/34/7a8361a264f9111a.jpg[/img]
pozdrowionka
pozdrowionka
- bartos 2008
- Mały gagatek
sprawdziłem kable na łączeniu budy z klapą i rzeczywiście była uszkodzona osłona białego kabla. zaizolowałem, ale nadal wycieraczka chodzi cały czas gdy włożę bezpiecznik. Muszę jeszcze sprawdzić przekaźnik tylko że jako jedyny u mnie podwójny przekaźnik ma nr 389. nie wiem czy o to ten dokładnie chodzi. Sprawdzić go można jedynie podmieniając?
co najdziwniejsze gdy chodzi wycieraczka to w kostce przy silniczku nigdzie nie ma prądu? nie wiem o co z tym chodzi...
co najdziwniejsze gdy chodzi wycieraczka to w kostce przy silniczku nigdzie nie ma prądu? nie wiem o co z tym chodzi...
[img]http://images48.fotosik.pl/34/7a8361a264f9111a.jpg[/img]
pozdrowionka
pozdrowionka