Szybka pomoc nie chodzi na bezynie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- basior1997
- Mały gagatek
- Kontakt:
Szybka pomoc nie chodzi na bezynie
witam szukam na forum ale nic do mojego przypadku nie pasuje
wiec tak jakiś czas jezdziłem na gazie bo padła mi pompa paliwa wczoraj załozyłem nową i auto nie chce odpalic na bezynie paliwo dochodzi do wtrysku i na tym koniec dodam ze na gazie auto chodzi
co mam zrobic zeby go odzywic???
dzięki za pomoc
wiec tak jakiś czas jezdziłem na gazie bo padła mi pompa paliwa wczoraj załozyłem nową i auto nie chce odpalic na bezynie paliwo dochodzi do wtrysku i na tym koniec dodam ze na gazie auto chodzi
co mam zrobic zeby go odzywic???
dzięki za pomoc
- basior1997
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
basior1997, sprawdź jeszcze czy nie zaszwankował układ odcinający zasilanie wtryskiwacza podczas jazdy na LPG - znajdziesz przecięty kabel zasilający wtryskiwacz, i jego końce dolutowane do instalacji LPG, połącz na probę jak było fabrycznie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- basior1997
- Mały gagatek
- Kontakt:
- basior1997
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
cos mi tu nie pasuje
w jaki sposob sprawdziles czy jest minus?
po przekreceniu kluczyka wtryskiwacz nie poda benzyny
wtryskiwacz podaje benzyne tylko wtedy gdy sterownik silnika dostaje sygnal z czujnika halla ze wal sie kreci, bez tego sygnalu sterownik nie poda minusa na wtryskiwacz
sygnal z halla jest dopiero wtedy kiedy krecisz rozrusznikiem lub kiedy silnik juz pracuje
albo nie spradwzales polaczenia sterownika silnika z wtryskiwaczem albo cos namieszales
jezeli jest plus po stacyjce i minus ze sterownika to wtryskiwacz musi zadzialac, chyba ze nie dochodzi paliwo do przepustnicy
sprobuj podlaczyc diode z resystorem (tak by dzialala na 12V) pod wtyczke od wtryskiwacza i zobacz czy bedzie mrugac jak bedziesz krecil rozrusznikiem
jest jeszcze taka mozliwosc ze sprawdzales przewdowdy badz mase na czujniku zasysanego powietrza a nie na wtryskiwaczu
pod wtyczke od wtryskiwacza sa podpiete 4 przewody: 2 czarne i 2 biale (o ile pamietam), 2 z nich sa do czujnika a dwa do wtrysku - nie pamietam ktore kolory do czego
w jaki sposob sprawdziles czy jest minus?
po przekreceniu kluczyka wtryskiwacz nie poda benzyny
wtryskiwacz podaje benzyne tylko wtedy gdy sterownik silnika dostaje sygnal z czujnika halla ze wal sie kreci, bez tego sygnalu sterownik nie poda minusa na wtryskiwacz
sygnal z halla jest dopiero wtedy kiedy krecisz rozrusznikiem lub kiedy silnik juz pracuje
albo nie spradwzales polaczenia sterownika silnika z wtryskiwaczem albo cos namieszales
jezeli jest plus po stacyjce i minus ze sterownika to wtryskiwacz musi zadzialac, chyba ze nie dochodzi paliwo do przepustnicy
sprobuj podlaczyc diode z resystorem (tak by dzialala na 12V) pod wtyczke od wtryskiwacza i zobacz czy bedzie mrugac jak bedziesz krecil rozrusznikiem
jest jeszcze taka mozliwosc ze sprawdzales przewdowdy badz mase na czujniku zasysanego powietrza a nie na wtryskiwaczu
pod wtyczke od wtryskiwacza sa podpiete 4 przewody: 2 czarne i 2 biale (o ile pamietam), 2 z nich sa do czujnika a dwa do wtrysku - nie pamietam ktore kolory do czego