Chodzi mi oczywiście o te nakładki a la GTI.
[mk3] Nakładki na błotniki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] Nakładki na błotniki
Jak montowane są nakładki na błotniki (te nad nadkolami) w mk3? Trzeba by coś wiercić ect. Na Allego są po 25/szt. może na szrocie znajdę taniej
przy okazji jak ktoś wie gdzie pytać najlepiej o takie rzeczy w Krakowie to również będę wdzęczny za info.
-
fibolek
W mk2 są mocowane za pomocą specjalnych takich jakby nitów plastikowych ale ty możesz je poprostu zanitować zwykłymi nitami tylko bardzo małymi.
No i oczywiście jak nie masz otworków to nawiercić i zabezpieczyć to ażeby nie gniło.
Nie stosuj żadnych klejów bo to ci może odpaść i będzie lipa.Najlepiej środek zapaćkaj jakimś śerodkiem do zabezpieczania aut antykorozyjnie i będzie dobrze.
No i oczywiście jak nie masz otworków to nawiercić i zabezpieczyć to ażeby nie gniło.
Nie stosuj żadnych klejów bo to ci może odpaść i będzie lipa.Najlepiej środek zapaćkaj jakimś śerodkiem do zabezpieczania aut antykorozyjnie i będzie dobrze.
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Olej te wiercenia... Klej do szyb, klejone powierzchnie dokładnie wyczyść benzyną ekstrakcyjną i nie ma prawa odpaść...Jak montowane są nakładki na błotniki (te nad nadkolami) w mk3? Trzeba by coś wiercić ect. Na Allego są po 25/szt. może na szrocie znajdę taniejprzy okazji jak ktoś wie gdzie pytać najlepiej o takie rzeczy w Krakowie to również będę wdzęczny za info.
[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]
a co z ewentualnym demontażem?Marihuana Man pisze:Klej do szyb, klejone powierzchnie dokładnie wyczyść benzyną ekstrakcyjną i nie ma prawa odpaść...
w błotniku(na rancie zagiętym do środka nadkola) są specjalne do tego otwory, możesz ja przymocować za pomocą nitów, blachowkrętów (najlepiej nierdzewnych) lub za pomocą kołków plastikowychcurrahee pisze:Jak montowane są nakładki na błotniki
-
fibolek
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
- Forester
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
nie kupuj podrob - ja sie nacialem na nie - jedyna opcja zeby je przyczepic to na klej, bo nie sa tak pokrzywione jak oryginaly, ktos tez radzil zeby po przyklejeniu nakladek wzmocnic spojenie czasowo tasma(na styku nakladki i blotnika) bo moze odejsc nakladka na 1 mm i juz wyglada to do
a nie wspomnie o innych problemach potem ztym zwiazanych.
gdybym mial jeszcze raz kupowac to kupilbym uzywane oryginaly i mocowal na nity
gdybym mial jeszcze raz kupowac to kupilbym uzywane oryginaly i mocowal na nity
POZDRO !!
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<