Świst dochodzący ze skrzyni i blokujące się biegi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Świst dochodzący ze skrzyni i blokujące się biegi
Witam, mam problem ze swoim mk3 1.6 benzyna ABU 75. jestem po wymianie sprzęgła i jak jadę słychać taki swist ze skrzyni jakbym miał jakąś turbosprężarkę. na poczatku słychać było to na 5 biegu a teraz na każdym. raz głośniej raz ciszej,Czasami nie mogę wrzucic biegu ale jest tak tylko przez moment. Koledzy czy to oznacza ze skrzynia do wymiany????
Ostatnio zmieniony ndz maja 16, 2010 09:29 przez Radek90, łącznie zmieniany 1 raz.
- Nowicjusz
Re: Świst dochodzący ze skrzyni i blokujące się biegi
hejka!ja też mam mk3 1.6 ABU jechałem w góry na trasie gdańsk-katowice cały czas na 5 i zatrzymałem się na skrzyżowaniu i zupa żadnego biegu nie było dźwięki jakby chrobotało coś, ściągnięto mnie i myślałem że to sprzęgło ale wcisnąłem parę razy i jeździ do dziś także niewiem co to może być.pozdro
pewnie z dodaniem gazu zwieksza sie świst. sprawdz olej w skrzyni, u mnie bylo za malo. po dolaniu oleju swistu juz nie ma.Radek90 pisze:raz głośniej raz ciszej
Ostatnio zmieniony ndz maja 16, 2010 16:15 przez Rafal1920, łącznie zmieniany 1 raz.
- nel239
- Mały gagatek
- Kontakt:
To, ze biegi wyskakuja same to tylko i wylacznie dlatego, ze widelki poprostu nie maja juz tego samego ksztaltu, bo wydarl sie z czasem material. W wiekszosci przypadkow gdy rozbieralem skrzynie z takim wlasnie problem winne byly widelki.
Swist skrzyni przy rozwijaniu predkosci na kazdym biegu zazwyczaj winne byly lozyska walka posredniego oraz atakujacego. Problem z wbiciem biegu bedzie raczej z zwiazany z mala iloscia oleju, wiec wychodzi tylko na to, ze kolego Radek90 niestety, ale jezdziles bez oleju, albo z mala jego iloscia. sprobuj dolac to czasami naprawde pomaga i nie zwlekaj z tym, bo samo napewno nie ustanie. Pozdro
Swist skrzyni przy rozwijaniu predkosci na kazdym biegu zazwyczaj winne byly lozyska walka posredniego oraz atakujacego. Problem z wbiciem biegu bedzie raczej z zwiazany z mala iloscia oleju, wiec wychodzi tylko na to, ze kolego Radek90 niestety, ale jezdziles bez oleju, albo z mala jego iloscia. sprobuj dolac to czasami naprawde pomaga i nie zwlekaj z tym, bo samo napewno nie ustanie. Pozdro