Obroty faluja i silnik gasnie...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Obroty faluja i silnik gasnie...
Witam... przestudiowalem juz prawie wszystko w tym temacie powymienialem kable swiece krokowca i nadal to samo... prawie to samo... usterka wystepuje teraz raz na jakis czas tzn caly dzien jest dobrze i odrazu mu cos odbije i obroty zaczynaja falowac a po przygazowaniu gasnie... a jak jade pomalu ok 2000 obr na 5 to szarpie i przerywa jak mu wcisne to jest ok... za chwile cos mu odwali i juz jest dobrze!! czasami takie mam wrazenie jak by jeden gar nie chodzil... jestem zalamany zostal mi w sumie jeszcze ten regbulator wolnych obrotow powiedzcie mi czy to moze byc jego wina?? czy gdy on nie dziala prawidlowo to wystepuja takie objawy???dzieki za wszelka pomoc!
tak zrobilem... poprawa byla ale chwilowa... ogolnie obroty sie troche wyrownaly... ale nadal mu odbija! sprawdze ten zaplon...
[ Dodano: 15 Maj 2010 16:28 ]
pogrzebalem troche z tym zaplonem... zadnej poprawy nie ma jesli chodzi o te objawy o ktorych pisalem... jak juz grzebalem to postanowilem go troche wyprzedzic... obrocilem w strone frontu czyli swoja o ok 2-3mm... nie slychac zadnych nie pokojacych dziekow z silnika silnik pracuje tak samo... moze troszeczke gorzej odpala... za po przejechaniu sie teraz odczowam nieznaczna poprawe osiagow... tankuje 95 czytalem na tym forum ze przy takij benzynie mozna troszke wyprzedzic zaplon... nie wiem czy zostawic tak czy powrococ do tego co bylo...
[ Dodano: 15 Maj 2010 16:28 ]
pogrzebalem troche z tym zaplonem... zadnej poprawy nie ma jesli chodzi o te objawy o ktorych pisalem... jak juz grzebalem to postanowilem go troche wyprzedzic... obrocilem w strone frontu czyli swoja o ok 2-3mm... nie slychac zadnych nie pokojacych dziekow z silnika silnik pracuje tak samo... moze troszeczke gorzej odpala... za po przejechaniu sie teraz odczowam nieznaczna poprawe osiagow... tankuje 95 czytalem na tym forum ze przy takij benzynie mozna troszke wyprzedzic zaplon... nie wiem czy zostawic tak czy powrococ do tego co bylo...