Amortyzator czy piasta?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Rafał1984zrm
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Amortyzator czy piasta?

Post autor: Rafał1984zrm » czw maja 13, 2010 21:25

Witam
W moim golfie od pewnego czasu czuć ewidentne bicie w prawym tylnym kole. Postanowiłem je zdjąć i zauważyłem , że jedna z zewnętrznych krawędzi jest zdarta na długości około 15 cm.
Zastanawiam się co może być przyczyną? Dodam, że jak 3 miesiące temu byłem na stacji diagnostycznej powiedziano mi, że amorki już siadają. Czy to może być wina amortyzatorów? A może piasta jest krzywa? Czekam z niecierpliwością na Wasze sugestie koledzy:) Pozdrawiam serdecznie

Rafał

Awatar użytkownika
Rafał 21
Forum Master
Forum Master

Post autor: Rafał 21 » pt maja 14, 2010 19:35

Rafał1984zrm pisze:A może piasta jest krzywa?
Rafał1984zrm, a niby w jaki sposób ta piasta miała być krzywa?? Jeżeli już to belka ,ale to można sprawdzić na geometrii .Po za tym ten amor jak masz walnięty! To pewnie poszło zbrojenie w oponie i dlatego tak wali :grrr:

Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!

Rafał1984zrm
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Amortyzator czy piasta?

Post autor: Rafał1984zrm » pt maja 14, 2010 23:00

To co napisałem o piaście i amortyzatorze to tylko moje przypuszczenia. Co do tylnej belki to raczej nie ma możliwości by była skrzywiona, bo auto nie było uderzona, poza tym sprawdzałem prowadnice i całe zawieszenie w dniu zakupu na diagnostyce.
Założyłem koło zapasowe i w dalszym ciągu czuć, że koło nierówno pracuje, taj jakby jajo było...A może to wina tuleji belki, co o tym myślisz?

Rafał

Awatar użytkownika
luki07
_
_
Kontakt:

Post autor: luki07 » sob maja 15, 2010 00:52

a moze sprawdz lozysko?

Awatar użytkownika
Rafał 21
Forum Master
Forum Master

Post autor: Rafał 21 » sob maja 15, 2010 09:09

Rafał1984zrm pisze:A może to wina tuleji belki, co o tym myślisz?
luki07 pisze:a moze sprawdz lozysko?
Tuleje ewidentnie mozna sprawdzić na szarpakach będą bicia! Natomiast łożysko musiało by potwornie hałasować nie sposób abyś tego nie słyszał :grin: Musisz się skupić na kolumnie macpersona moze pęknięta sprężyna, rozwalona poduszka , wylany amortyzator poluzowana śruba , wszystko idzi9e sprawdzić demontując koło podnosząc samochód Nie ma co gdybać tylko wziąć się do roboty :chytry:

Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”