problem z centralnym zamkiem -otwiera ale nie zamyka,pomocy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

pioczel
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

problem z centralnym zamkiem -otwiera ale nie zamyka,pomocy

Post autor: pioczel » pn maja 10, 2010 21:53

sam juz nie wiem co,było ok .póżniej zamykał dłużej za jakiś czas wcale nie zamykał ...otwieranie ok...kupiłem inną pompe--12 pin....dalej to samo...pompuje ale nie da rady zamknąć tylko tylną klape i paliwo....otwieranie ok szybkie czyli ok.....wydaje mi się jakby pompa był słaba...czyżby az taki pech ze używana tez zepsuta....rozpinałem po kolei złaczki pod progami i zatykałem ale żadnych zmian.tylną klape tez odłaczyłem ......rozrebrałem tą moją na strzepy i tam jest taka pompa odśrodkowa ze śmigłami ,,ale nie wygląda aby to nawaliło

greg

Post autor: greg » pn maja 10, 2010 22:05

masz nieszczelność na wężykach - najprawdopodobniej na połączeniu drzwi kierowcy

pioczel
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: pioczel » pn maja 10, 2010 22:13

greg pisze:masz nieszczelność na wężykach - najprawdopodobniej na połączeniu drzwi kierowcy
napiszę jeszcze raz....wszystkie drzwi otwiera szybko,normalnie..to chyba szczelnośc ok

greg

Post autor: greg » pn maja 10, 2010 22:28

pioczel pisze:napiszę jeszcze raz....wszystkie drzwi otwiera szybko,normalnie..to chyba szczelnośc ok
nie - odepnij wężyk od pompki i dmuchnij w niego a potem wciągnij powietrze z niego - zobaczysz różnicę

pioczel
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: pioczel » śr maja 12, 2010 16:11

juz sie wyjaśniło dzisiaj :bigok: odłaczyłem klapke paliwa i działa ok :grin: tam była nieszczelność ..niepotrzebnie wydalem kase na nową pompe,a moją dobrą zmasakrowalem (zajechałem silnik)

Awatar użytkownika
Bednarus
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Bednarus » śr maja 12, 2010 16:17

To masz nauczkę na przyszłość. Najpierw pytaj potem działaj :helm: :jezor:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”