Hamulce i przy okazji pytanie o łożyska
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Hamulce i przy okazji pytanie o łożyska
Witam potrzebuje szybkiej pomocy w sprawei hebli bo fabryczne juz sie koncza w koncu to juz 23 lata
http://allegro.pl/item1000162328_tarcze ... _12mm.html
czy dobry byl by to wybór czy znajde jakies leprze w tej strefie cenowej lub tańsze???
I jeszcze jedno szykuje mi sie wymiana łozysk po wyja jak glupie tzn tylne oba i przednie prawe i i te kolo chodzi na boki na dolkach stuknięcia, Pytanie jest takie jakiej firmy brac
FEBI
Fag
Optimal
Qap
RUVILLE
maxgera czy jakos tak??
i czy z wymiana przedniego łożyska bedzie duży problem?? probowac sam czy lepiej do fachowca, mam maszyne do sciagania łozysk ale nie wiem jak bedzie z założeniem nowego, a tylne juz kiedys wymienialem i lekko poszlo, prosze o w miare szybką pomoc
http://allegro.pl/item1000162328_tarcze ... _12mm.html
czy dobry byl by to wybór czy znajde jakies leprze w tej strefie cenowej lub tańsze???
I jeszcze jedno szykuje mi sie wymiana łozysk po wyja jak glupie tzn tylne oba i przednie prawe i i te kolo chodzi na boki na dolkach stuknięcia, Pytanie jest takie jakiej firmy brac
FEBI
Fag
Optimal
Qap
RUVILLE
maxgera czy jakos tak??
i czy z wymiana przedniego łożyska bedzie duży problem?? probowac sam czy lepiej do fachowca, mam maszyne do sciagania łozysk ale nie wiem jak bedzie z założeniem nowego, a tylne juz kiedys wymienialem i lekko poszlo, prosze o w miare szybką pomoc
Ostatnio zmieniony śr maja 12, 2010 12:34 przez mrozik, łącznie zmieniany 3 razy.
http://www.surfbar.pl/ref=7992
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- czarnyjakmurzyn
- Mały gagatek
- Kontakt:
Polecam łożyska RUVILLE. Dobra cena i z tego co się orientuję lepsze są niż Optimale.
Mam u siebie przód i tył, przednie ok. 100 PLN, tył jakieś 35 PLN.
P.S. Dawno nie byłem w Zamościu
Mam u siebie przód i tył, przednie ok. 100 PLN, tył jakieś 35 PLN.
P.S. Dawno nie byłem w Zamościu
Ostatnio zmieniony śr maja 12, 2010 11:59 przez czarnyjakmurzyn, łącznie zmieniany 1 raz.
MK2, 1.6 PN ---> 1.8 RP, gwint, ATS, wesem: viewtopic.php?f=87&t=532340" onclick="window.open(this.href);return false;
mam blisko sklep gdzie zawsze kupuje czesci i maja na stanie łożyska qap i fag
qap na tyl 14 zl fag ok 30
reszta na zamowienie tarcze tez maja od reki jakiej niby niemieckiej firmy nie pamietam jakiej ale cene z klockami sobie bekneli cos kolo 350 zl za komplet na przód to troche duzo jak na moje zarobki
[ Dodano: 12 Maj 2010 14:08 ]
a co do wymiany lozyska przedniego bedzie kłopot z zdjeciem i zalożeniem samemu?? robil to ktos sam?? w mkII
qap na tyl 14 zl fag ok 30
reszta na zamowienie tarcze tez maja od reki jakiej niby niemieckiej firmy nie pamietam jakiej ale cene z klockami sobie bekneli cos kolo 350 zl za komplet na przód to troche duzo jak na moje zarobki
[ Dodano: 12 Maj 2010 14:08 ]
a co do wymiany lozyska przedniego bedzie kłopot z zdjeciem i zalożeniem samemu?? robil to ktos sam?? w mkII
Ostatnio zmieniony śr maja 12, 2010 14:09 przez mrozik, łącznie zmieniany 1 raz.
moim zdaniem ok - 1.3 to nie wyścigówkamrozik pisze:czy dobry byl by to wybór czy znajde jakies leprze w tej strefie cenowej lub tańsze???
łozyska tylko FAG
co do samodzielnej wymiany łożysk - to ja osobiście uważam że w tych samochodach można zrobić samodzielnie prawie wszystko, jeśli się ma czas.
Trudność wymiany łożysk jest niewielka - największy problem to prawidłowo skręcić (chodzi o tył, przód na sztywno)
jeśli masz czas to dawaj samodzielnie
krzys pisze:moim zdaniem ok - 1.3 to nie wyścigówkamrozik pisze:czy dobry byl by to wybór czy znajde jakies leprze w tej strefie cenowej lub tańsze???
łozyska tylko FAG
co do samodzielnej wymiany łożysk - to ja osobiście uważam że w tych samochodach można zrobić samodzielnie prawie wszystko, jeśli się ma czas.
Trudność wymiany łożysk jest niewielka - największy problem to prawidłowo skręcić (chodzi o tył, przód na sztywno)
jeśli masz czas to dawaj samodzielnie
sprobóje sam zobaczy sie jakie beda tego efekty. a czy nie wyscigowka?? passat b5 na pierwszych dwóg biegach nie mial szans jak wrzucalem 3 to mnie doganial a jak 4 to wymijal:P ale to bylo jeszcze jakis czas temu teraz to tylko swap trzeba zrobic:P
http://www.surfbar.pl/ref=7992