Golf III '94 silnik 1Y komputer
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf III '94 silnik 1Y komputer
Witam, mam golfa 3 1.9D rocznik 94 z silnikiem 1Y. Jest to wersja Europe i z tyłu ma CL, więc chyba zwykła, klasyczna. I pytania, mam możliwość sprawdzenia za pomocą VAG'a błędów silnika? Czytałem na innych forach ze jedni sprawdzali vag'iem błędy silnika a inni się na to dziwili ze 1Y ma komputer. Więc jak w koncu z tym jest? Nie mam abs, nie ma klimy, tylko 2 poduszki powietrzne i immobilizer w wyposażeniu.
Widać nei wiedziałeś co maszmara_010 pisze:Mialem silnik 1y i nigdy nie mialem komputera i nigdy ale to nigdy nie slyszalem zeby mial on komputer

Jak jest OBDII to podpinasz i sprawdzasz sobie błędy w poszególnych podzespołach.
Nie wiem jaki masz dokładnie ten silnik 1Y bo były dwie wersje starsza z regulatorem kąta wtrysku na linkę i nowsza ( taka ja miałem) z elektronicznym regulatorem. Normalnie można było nadzorować parametry pracy silnika tj w tdi.
SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
zrobiłem sam kabelek obdII podlaczylem sie, ale problemy byly z polączeniem, i zczytałó mi tylko błąd immobilizera a inne opcje w opcje.. nie moglem wejsc nie mogl sie połączyć. Natomiast ostatanio przyjechał kolega z kabelkiem juz takim ze sklepu ale nie mógł sie w ogóle połączyć z komputerem w samochodzie. Dlatego może to jest tylko gniazdo serwisowe jakieś w tym przypadku. Co sadzicie o tym?
No takiego samego nie ma. Jest tylko elektronika pompy wtryskowej i tyle.greg pisze:ludzie golf 3 1Y nie ma sterownika silnika jak TDI
W vagu wchodzisz w diesel pump i sie zgłasza. Ten sterownik był tylko w nowyszych, których było mało na rynku, widać nie każdy miał z nimi styczność.
greg, Nie no coś Ty cały czas mówię o silniku 1Y w mk3 bo taki miałem jeszcze rok temu. Auto było z 96 roku i z tego co wiem to coś zaraz przed SDI tylko na pośrednim wtrysku. Także były takie silniki ale bardzo krótko produkowane chyba przez rok je tylko robili.