Tabliczka znamionowa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Tabliczka znamionowa
Witam!
Na przeglądzie dowiedziałem się, że brakuje w moim golfie tabliczki znamionowej, ale znalazłem na forum, że to jest naklejka w bagażniku. Może to ktoś potwierdzić? i w miarę możliwości potrzebowałbym zdjęcie przykładowej tabliczki, bo nigdzie nie mogę znaleźć.
Na przeglądzie dowiedziałem się, że brakuje w moim golfie tabliczki znamionowej, ale znalazłem na forum, że to jest naklejka w bagażniku. Może to ktoś potwierdzić? i w miarę możliwości potrzebowałbym zdjęcie przykładowej tabliczki, bo nigdzie nie mogę znaleźć.
To nie jest tabliczka znamionowa tylko wlepka w bagażniku. Tabliczka znajduje się w komorze silnika i są tam numery vin itp samochodu masy itp
TO sobie przeczytaj i będziesz wiedział co to tabliczka znamionowa http://www.motofakty.pl/artykul/nanosze ... u_vin.html
[ Dodano: Pon 10 Maj, 2010 ]
A diagnosta ma obowiązek sprawdzić czy numery się zgadzają z dowodem rejestracyjnym. I jak nie ma to teoretycznie nie ma prawa podbić przeglądu. W passacie z `85 roku nie mieliśmy tabliczki i przez 4 lata zawsze były problemy.
TO sobie przeczytaj i będziesz wiedział co to tabliczka znamionowa http://www.motofakty.pl/artykul/nanosze ... u_vin.html
[ Dodano: Pon 10 Maj, 2010 ]
A diagnosta ma obowiązek sprawdzić czy numery się zgadzają z dowodem rejestracyjnym. I jak nie ma to teoretycznie nie ma prawa podbić przeglądu. W passacie z `85 roku nie mieliśmy tabliczki i przez 4 lata zawsze były problemy.
Ostatnio zmieniony pn maja 10, 2010 18:47 przez karolw2, łącznie zmieniany 2 razy.
- jarekkoval
- Forum Master
- Kontakt:
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
dobrze prawi tam była mocowana seryjnie, jest nawet na nią miejsce. Zdarza się też że jest na fartuchu ale przy filtrze kabinowym (trzeba zdjąć plastykowe podszybie, żeby ją odczytać)jarekkoval pisze:w mk2 tabliczke mozesz miec takze na prawym fartuchu
Ostatnio zmieniony pn maja 10, 2010 18:59 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.
W serwisówce mi tylko jedno miejsce wskazało
Czyli tutaj tak jak jest u mnie: (chyba trzeba uaktualnić serwisówe)
Ja miałem od początku w plastikowym podszybiu wycięte żeby ten numer było normalnie widać ...
Czyli tutaj tak jak jest u mnie: (chyba trzeba uaktualnić serwisówe)
Ja miałem od początku w plastikowym podszybiu wycięte żeby ten numer było normalnie widać ...
Ostatnio zmieniony pn maja 10, 2010 19:02 przez Fox_00, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
to ze masz tam tylko dziury to nie znacyz ze nie masz tabliczku w innym miejscu w którym np ja Ci wsazałem. Ja też tam gdzie mówisz mam tylko otworki a tabliczki am nigdy nie było. Jest na fartuchu przy wlocie powietrza do filtra kabinowego.(w podszubiu na prawym fartuchu)k0l3c pisze:bo mam w tym miejscu tylko dziury po nitach więc teraz mam pewność ;/ Muszę to załatwić w wydziale komunikacji..
Nie rozumiem, czym jest ten fartuch? mam tam plastikową osłonę z wyciętym prostokątem na nr. VIN. A pod tym po lewej stronie jest wlot powietrza do nawiewów, a po prawej silnik wycieraczek i komputer. Więc gdzie to jest?
Ostatnio zmieniony wt maja 11, 2010 14:13 przez k0l3c, łącznie zmieniany 1 raz.