PANOWIE JEST KILKA PYTAN W JEDNYM POSCIE POMOZCIE I ODPISZCI

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Przemo86
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

PANOWIE JEST KILKA PYTAN W JEDNYM POSCIE POMOZCIE I ODPISZCI

Post autor: Przemo86 » pn kwie 10, 2006 18:34

Witam wszystkich...

Potrzebne dane:
GOLF 2 1.6 DIESEL 90` szeroki zderzak biale kierunki zegary na jednej wtyczce :) w razie potrzeby pytac:) :pub:

1. Jak kto jest w koncu z klamkami jest czy z tyłu pasują do przodu (chodzi mi nie o wymiane samej klamki bo poprzemienialem i pasi tylko jak kto jest z zamkami trzeba przenosic z tylu zamek do przodu bo jak przemienilem to okazało sie ze sie dalej nie otwieraja jakis dzyndzel tam jest w srodku za krotki).

2. Jakie diody zmontowac to przelacznik podswietlenie na czerwono zeby ladnie pasilo tylko jakie diody maksymalnie sie zmieszcza bez przerobek do tych wszystkich przelacznikow (regulacja wysokosci swiatel wlacznik swiatel halogeny podgrzewanie szyby elektryczne szyby to wokol zapalniczki w srodku ? chyba nie pominalem duzo chodzi mi o to zeby isc do sklepu powiedziec co potrzeba i kupic bez problemu dokladne nazwy)

3. jak zmontowac w kierunkowskazach (szeroki zderzak biale kierunki) postojowki albo inne diody robiliscie tam otwory i to wklejaliscie czy innym sposobem jak to zrobic dokladnie)

4. Ostatnio wymontowalem zegary cale poskladalem ale chyba cos mi nie styka jakies cholerstwo bo predkosciomierz tyra zegar tyra nie pokazuje temperatury i wskaznik paliwa nie tyra a no i kilka diod tych posrodku gdzie moze nie laczyc

5. Odnosnie tych zegarow jak najlepiej zmontowac tzn podpiac linke predkosciomierza bo ostatnio duzo czasu sie meczylem zeby to polaczyc moze ta czesc deski pod kiera sciagnac powinien byc lepszy dostep chyba jak myslicie aaaa i zegary na jednej wtyczce

6. Co moze mi stukac w tylnym prawym kole ? niby porobilem porzadek w bagazniku ale to dalej stuka planuje wszystko wyrzucic i sprawdzic dopiero ale jezeli to nie cos w bagazniku to co moze mi stukac wie ktos?

7. Chyba ostatnie jak wyciagnac te szybki trojkatne z tylu w drzwiach ? meczylem sie z tym cholerstwem ale to jakos przyklejone czy cos nie mam pojecia :)

PROSZE O WYROZUMIALOSC I DUZO ILOSC ODPOWIEDZI WSZYSTKIE PODPOWIEDZI MILE WIDZIANE :) :food: :bigok:

P.S. moze ktos ma obrotek do diesla niepotrzebny ??

-Można się dobrze bawić na imprezie bez alkoholu, prawda ?
-Nie wiem, nie byłem...

Moje MK2

Awatar użytkownika
barteKKK03
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: barteKKK03 » pn kwie 10, 2006 18:40

PGrzemek pisze:1. Jak kto jest w koncu z klamkami jest czy z tyłu pasują do przodu
Pasują

Przemo86
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Przemo86 » pn kwie 10, 2006 18:44

barteKKK03 pisze:Pasują
a trzeba zmieniac te zamki bo cos jak przelozylem klamki to nie otwieralo mi drzwi...?

-Można się dobrze bawić na imprezie bez alkoholu, prawda ?
-Nie wiem, nie byłem...

Moje MK2

Awatar użytkownika
daaroo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: daaroo » pn kwie 10, 2006 21:10

barteKKK03 pisze:PGrzemek napisał/a:
1. Jak kto jest w koncu z klamkami jest czy z tyłu pasują do przodu

Pasują
niedokonca

trzeba tego dzynksa ktory popycha ta blaszke od zamka przelozyc

Awatar użytkownika
hanti
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: hanti » wt kwie 11, 2006 07:01

PGrzemek pisze:4. Ostatnio wymontowalem zegary cale poskladalem ale chyba cos mi nie styka jakies cholerstwo bo predkosciomierz tyra zegar tyra nie pokazuje temperatury i wskaznik paliwa nie tyra a no i kilka diod tych posrodku gdzie moze nie laczyc
może poprostu nie po dociskałeś wtyczki tylko tak nasadziłeś i skręciłeś
PGrzemek pisze:2. Jakie diody zmontowac to przelacznik podswietlenie na czerwono zeby ladnie pasilo tylko jakie diody maksymalnie sie zmieszcza bez przerobek do tych wszystkich przelacznikow (regulacja wysokosci swiatel wlacznik swiatel halogeny podgrzewanie szyby elektryczne szyby to wokol zapalniczki w srodku ? chyba nie pominalem duzo chodzi mi o to zeby isc do sklepu powiedziec co potrzeba i kupic bez problemu dokladne nazwy)
jeżeli chodzi o przełączniki to musisz kupić diody na 12 volt z wbudowanym rezystorem tu masz przykład http://www.allegro.pl/item97696077_oryg ... f_vat.html

jeśli chodzi o podświetlenie zegarów (R5) to są inne diody http://www.allegro.pl/item95038120_oryg ... f_vat.html

no i tak nie obejdzie sie bez przeróbek z przełącznikami (trzeba lutować)

Obrazek - Jedyna taka taksówka !!!!!!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”