Czy wewnętrzne lampy w mk2 to przeciwmgielne?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy wewnętrzne lampy w mk2 to przeciwmgielne?
Jak rozpoznać, czy lampy w mojej nowo nabytej atrapie z 4 reflektorami, te wewnętrzne, są od drogowych, czy przeciwmgielnych?
-
- Mały gagatek
- Auto: VW Touran 1T2
- Silnik: BMM
- Kontakt:
Re: Czy wewnętrzne lampy w mk2 to przeciwmgielne?
Weź kumpla, niech stanie przed autem i włącz światła drogowe a później przeciwmgilelne Z pewnością uzyskasz odp
Na koniec od siebie "te wewnętrzne" są od świateł przeciwmgielnych.
Na koniec od siebie "te wewnętrzne" są od świateł przeciwmgielnych.
Kiedys chciałem kupic do mojego starego MKII atrape z 4 leflektorami i koles mi powiedział w sklepie ze sa dwie opcje: z przeciwmgielnymi i dalekosieznymi do wyboru wiec moze takie masz ??
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
panmino pisze:Jak rozpoznać, czy lampy w mojej nowo nabytej atrapie z 4 reflektorami, te wewnętrzne, są od drogowych, czy przeciwmgielnych?
bylo bylo bylo.... zapal je i jak cie razatak samo jak dlugie to sa do dlugich a jak swieca krotki o blkisko to halogeny .. chyba nie jest ciezko sprawdzic w 95% sa to dalekosiezne...
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
jakby nie świeciły to ZAWSZE są to halogeny. Rozpoznać jest dość łatwo. Sposoby - Ryflowanie szyby - czyli te "rowki". Halogeny p/mgielne mają dość gęste, halogeny drogowe szkło maja prawie gładkie. Na drogowych powinno być napisane HR ( H-halogen, R - Road). Nie pamietam oznaczenia p/mgielnych. Drugi sposób to porównanie plamy swiatła. P/mgielne świecą blisko, ale szeroko - taka jakby pozioma kreska, drogowe mają skupiony strumień światła i świecą daaaleko.MAPET pisze:bylo bylo bylo.... zapal je i jak cie razatak samo jak dlugie to sa do dlugich a jak swieca krotki o blkisko to halogeny .. chyba nie jest ciezko sprawdzic w 95% sa to dalekosiezne...
[ Dodano: Wto Kwi 11, 2006 05:11 ]
żarówka H3 może być i w drogowych i w przeciwmgielnych, jest to chyba najbardziej popularny typ żarówki do dodatkowych halogenów.fibolek pisze:To te H3 są to żarówy halogenów.
Jeszcze jedna uwaga jeśli chodzi o miejsce montowania dodatkowych halogenów. P/mgielne powinny być montoiwane jak najniżej, a drogowe na wysokości reflektorów głównych. Auta wyposażone seryjnie w hal. p/mgielne maja je zazwyczaj zamontowane bardzo nisko - zderzak czy spojler.
No i tego B mi brakowało. Jedna drobna uwaga - nie musi być HC, czasem ( chociaż teraz to już chyba rzadkość) może być tylko C, R....w starych autach można jeszcze spotkać. H oznacza żarówkę halogenową, a jeśli będzie reflektor na zwykłe żarówki to H nie będzie.. CR -City, R-Road, czyli dwa w jednym. (mijania, drogowe)panmino pisze:HC - to mijania
HR - drogowe
B - przeciwmgielne