Co sie dzieje z sonda lampdy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

przemas281
Nowicjusz
Nowicjusz

Co sie dzieje z sonda lampdy

Post autor: przemas281 » czw maja 06, 2010 12:50

Mam problem z sonda jezeli jest odlacona silnik chodzi normalnie auto nie gasnie,jezeli podlacze sonde i sinkik jest zimny auto tez normalnie chodzi,wszystko sie zaczyna jezeli na podlaczonej sadzie silnik dostaje temperatury auto zaczyna gasnac lub silnik nierownomiernie pracuje tak jak by sie dlawil...nie wiem czy to wina paliwa sonde mam wymieniona i dzieje sie to samo wlewalem dynaturat do paliwa i czasem potrafi mi zgasnac co sie dzieje ???

Awatar użytkownika
rysiektr
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: rysiektr » czw maja 06, 2010 15:46

czujnik temp sprawdź

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf

Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo

przemas281
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: przemas281 » czw maja 06, 2010 21:31

Czujnik dziala poprawnie czasem jest tak ze przy tem 90s jak stoje na swiatlach na np jalowym biegu auto zaczyna sie dlawic i czasem potrafi zgasnac...wiem ze sonda jest dobra na 100% bo zostala wymieniona nie wiem czy to wina paliwa tankuje czasem na Auchan.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw maja 06, 2010 21:37

sondę trzeba jeszcze sprawdzić czy działa u elektryka z odpwiednim sprzętem, a co jeśli np kabel jest oderwany gdzieś lub nie łączy na wtycze? Spróbuj jeszcze resetu sterownika silnika - szczegóły poda szukajka na dole

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”