sprowadziłem sobie Golfa IV 2002, 1.6, 78.000km za 3500e ale mam z nim mały problem i wynika to z mojej nie wiedzy, mianowicie:
1. Prawa przednia szyba jest elektryczna, lecz wyłamał się mały plastik przez co nie mogę otworzyć szyby bo opadnie (taki biały plastik trzymający tę szybę w prowadnicach?), nie wiem kompletnie jak to się nazywa i stąd też nie wiem jak to znaleźć

2. Tempomat nie działa, nie wiem czemu ani gdzie szukać przyczyny, wszystko inne działa bez zarzutu.
3. Kupiłem Interfejs diagnostyczny OBDII --> USB który nie chce współpracować ani z Polski VAG 4.9 ani z VAG-COM 409, za każdym razem twierdzi że brak połączenia, oczywiście kluczyk w stacyjce jest przekręcony raz.
4. Alarm, czasem po otwarciu drzwi i próbie włączenia silnika auto nie chce zapalić tak jakby zapłonu nie było (czuć paliwo stąd myśl ze to zapłon), oczywiście alarm fabryczny (tylko kluczyk i taka dioda przy lewym oknie).
5. Jak zdjąć plastik spod kierownicy by dostać się do elektroniki i przewodów ? (chciałbym podpiąć alarm by otwierać auto z pilota i przeprowadzić przewody głośnikowe lecz nie wiem jak to jest tam zamontowane i nie chcę zniszczyć na wstępie czegoś.
Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc