Ukręcona nasadka od śrub zabezpieczających
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- andrzejr2006
- Ma gadane
Ukręcona nasadka od śrub zabezpieczających
ma ktos jakiś pomysł na odkręcenie takiej śruby
gdy klucz do tej śruby wygląda tak
próbowałem wywiercać ale nie ma szans, żadne wiertło nie daje rady śruba jest z bardzo twardego stopu, myślałem żeby coś przyspawać rurkę jakąś, ale mam dopiero co zrobione felgi i nie chciał bym ich niszczyć
proszę pisać jeżeli któś ma jakiś sensowny pomysł
gdy klucz do tej śruby wygląda tak
próbowałem wywiercać ale nie ma szans, żadne wiertło nie daje rady śruba jest z bardzo twardego stopu, myślałem żeby coś przyspawać rurkę jakąś, ale mam dopiero co zrobione felgi i nie chciał bym ich niszczyć
proszę pisać jeżeli któś ma jakiś sensowny pomysł
Ostatnio zmieniony pt maja 07, 2010 13:54 przez andrzejr2006, łącznie zmieniany 1 raz.
- andrzejr2006
- Ma gadane
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
albo pręta ;] w każdym bądź razie coś co nie zacznie się prostować podczas próby odkręcania, chociaż jak będzie dokładnie dogięte na całym obwodzie to nie powinno być problemuMaRo1705 pisze:dospawac zagietego preta
[ Dodano: 04 Maj 2010 22:21 ]
spawać do klucza a nie do śrubyandrzejr2006 pisze:śruby są dosyć głęboko osadzone około 2cm, więc przyspawać cokolwiek nie będzie łatwo
- andrzejr2006
- Ma gadane
a co to da? jak klucz jest zepsuty, chodzi o to że ta gwiazdka w kluczu ukręciła się i klucz teraz w żaden sposób nie zaczepi się ze śrubąQto pisze:spawać do klucza a nie do śruby
[ Dodano: 04 Maj 2010 22:26 ]
można kupić komplet takich śrub z nasadką ale kształt nasadek jest powtażalny co 200sztFox_00 pisze:Kupić komplet takich samych śrub z nasadką najlepiej
Ostatnio zmieniony wt maja 04, 2010 22:27 przez andrzejr2006, łącznie zmieniany 1 raz.
a to nieciekawie :/andrzejr2006 pisze: można kupić komplet takich śrub z nasadką ale kształt nasadek jest powtażalny co 200szt
spróbuj może podjechać do jakiegoś blacharza może oni już kiedyś coś takiego robili lub też do jakiejś lepszej stacji wulkanizacji, bo może oni też takimi rzeczami się zajmują ...
trudno cokolwiek doradzić oprócz spawania
- andrzejr2006
- Ma gadane
byłem dziś w kilku stacjach wulkanizacyjnych, też tak myślałem że moga mieć jakieś sposoby na odkręcenie tego, ale nikt mi nic ciekawego nie powiedział odsyłają do mechaników...
[ Dodano: 04 Maj 2010 22:36 ]
[ Dodano: 04 Maj 2010 22:36 ]
pokażcie mi takego złodzieja, ja już 3 dni z tym się męcze i nic, a złodziej nie ma tyle czasu, ja tych zabezpieczeń nie montowałem jak kupiłem samochód to już były i teraz żałuje że ich nie wywaliłemFox_00 pisze:a złodzieje jak chcą ukraść to i tak odkręcą
Miałem ten sam problem dokładnie z takim samym kluczem.Niestety tak sie kończy używanie pneumatyka do srub zabezpieczajacych. Prubowalismy wszystkiego niestety te śruby sa dosyć dobre i cieżko je nawiercić.
Jesli na srubie nie ma pierścienia mozna prubować nabić nasadke 12-to katną.
Niestety my mieliśmy ten pierscień i aby nie rozwalic felgi zamówiliśmy nowy komplet o tym samym numerze.
Teraz z kumplem mamy dwa takie same komplety tak na wszelki wypadek
Jesli na srubie nie ma pierścienia mozna prubować nabić nasadke 12-to katną.
Niestety my mieliśmy ten pierscień i aby nie rozwalic felgi zamówiliśmy nowy komplet o tym samym numerze.
Teraz z kumplem mamy dwa takie same komplety tak na wszelki wypadek
- andrzejr2006
- Ma gadane