Stukanie... Sprężyny czy coś innego??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Stukanie... Sprężyny czy coś innego??
Witam
mam problem mianowicie przy ruszaniu czy hamowaniu, lub jak np. nacisne gwaltownie gaz albo hamulec to słychać takie jakby urerzenie tąpnięcie czy coś takiego mniej więcej, tak jakby poduszki były wywalone ale wymieniałem wszystkie i są ok. więc co to może być ?? sprężyny czy coś innego bo nie mam pojęcia....????
Proszę o pomoc
mam problem mianowicie przy ruszaniu czy hamowaniu, lub jak np. nacisne gwaltownie gaz albo hamulec to słychać takie jakby urerzenie tąpnięcie czy coś takiego mniej więcej, tak jakby poduszki były wywalone ale wymieniałem wszystkie i są ok. więc co to może być ?? sprężyny czy coś innego bo nie mam pojęcia....????
Proszę o pomoc
- mariusz101082
- Nowicjusz
gumy wszystkie są ok nie ma na nich luzu itp.mariusz101082 pisze:Sprawdź gumy na wahaczach głównie te duże a najlepiej złap za koło i poszarp w przód i w tył nie do siebie i od siebie w ten sposób sprawdzisz czy masz luz na tych właśnie gumach
jak to mozna najprosciej zrobic??pelsonpnk pisze:sprawdź przeguby wewnętrzne.
- Progresywny
- Lubie to!
Dokręć te sruby z dwóch stron ! Przechodzące przez tuleje Miałem bardzo podobnie...
Tutaj masz pokazane na schemacie Mk4, ale tam jest podobnie.
Tutaj masz pokazane na schemacie Mk4, ale tam jest podobnie.
Ostatnio zmieniony wt kwie 13, 2010 17:06 przez Progresywny, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
też te miałem, dokręcanie na maksa nie dało rezultatu najpierw skrzypiało poszło WD-40 to zaczęło stukać. trzeba wziąć podkładkę włożyć i dokręcić. ten 1mm podkładki o dziwo wystarcza. nie pomagają nowe tuleje nawet poliuretan co był na wcisk wkładany
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
wymienione więc to nie to, szukam i próbuję dalej, jak tam to wszystko stoi będę pisałjaszczur pisze:tuleje wahacza
[ Dodano: 17 Maj 2010 08:56 ]
przeguby wszystkie wymienione (i tak musiałem wymienić wiec moge próbowac co dalej) ale dalej jest jak było i mniej więcej tak jak patrone było to jakby w skrzyni był luz zanim sie zbierze tam jakieś trybo co napędza to jest to walnięcie.
mowiono mi że to tarcza sprzegla moze to byc tak czy cos innego raczej??