Wymiana tylnych tarcz hamulcowych
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana tylnych tarcz hamulcowych
Witam.Wiem, że temat wiele razy wałkowany, ale nie mogę się doszukać, a konkretnie chodzi oto, że przy wciskaniu tłoczków tylnego zacisku trzeba je wkręcać, i teraz pytanie czy obydwa w prawo, czy z prawej w prawo a z lewej w lewo lub odwrotnie i jak to jest z tymi przyrządami do wciskania tłoczków (da się zrobić bez tego czy nie),jakieś porady jak to zrobić ,oraz jakie komplety byłyby najlepsze, żeby tylko nie piszczały BREMBO-FERRODO czy ATE lub jeszcze jakieś inne a dobre, na pewno macie doświadczenia w tym temacie.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam ja w swoim pobijałem delikatnie dużym wkrętakiem zgodnie z kierunkiem ruchu zegara po jednym obrocie klucz do tarcz od kątówki i dalej szło jak po maśle .Co do tarcz ate jak najbardziej i do tego klocki textar.
Ostatnio zmieniony pn maja 03, 2010 12:07 przez wielblad2, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
- mariusz:-)
- Nowicjusz
- Auto: MK7
tarcze, klocki
witam
ja na przód zamontowałem tarcze Brembo i klocki Breck ( chyba dobrze napisałem ) klocki są robione w Budzyniu Okolice Chodzieży i zero pisków, miałem obawy ale jest dobrze
ja na przód zamontowałem tarcze Brembo i klocki Breck ( chyba dobrze napisałem ) klocki są robione w Budzyniu Okolice Chodzieży i zero pisków, miałem obawy ale jest dobrze
sawczuk