Schematy elektryczny, rozpiski skrzynki przekaźników

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

tjwasiak
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Schematy elektryczny, rozpiski skrzynki przekaźników

Post autor: tjwasiak » ndz maja 02, 2010 13:52

Próbując doposażyć i uładzić instalację elektryczną w moim ostatnim nabytku utknąłem. To co się dzieje wokół skrzynki przekaźników trudno nawet nazwać :crazy:
Plątanina, rzeźba, przeróbka przeróbki, z dostępnymi mi schematami praktycznie nic się nie zgadza.
W związku z powyższym chciałbym zapytać czy ktoś dysponuje dokładną rozpiską wtyczek oraz ich pinologią odnośnie Mk3 (im więcej wariantów tym lepiej, bo auto będzie solidnie doposażane, część gratów będzie nowsza więc pewnie czeka mnie przeróbka starszej instalacji samochodu), Ibizy, Cordoby, Polo i Caddy'ego?
Pytam o tak wiele aut, gdyż pewne elementy wyposażenia z nich pochodzą i choć teoretycznie działają to są pewne drobne problemy - np. licznik od Ibizy niby działa - poza tą drobnostką że na stałe świecą kontrolki ABS i hamulca ręcznego. Domyślam się że przyczyną jest niesprawność w postaci nie podłączonego sygnału ze sterownika ABS (którego jeszcze nie ma), lecz chciałem przynajmniej tymczasowo podać na lewo coś by uciszyć ten mankament, a nie wiem jak sterowana jest ta kontrolka (czy załącza ją + czy masa podana na styk)? W zasadzie to w jej wypadku chyba sterowane jest wyłączenie, bo świeci mimo że pin 14 licznika jest niepodłączony.

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » ndz maja 02, 2010 14:58

Jest już na mailu!

tjwasiak
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: tjwasiak » ndz maja 02, 2010 15:42

Dziękuje bardzo!

Jeśli ktoś ma schematy Ibizy/Cordoby to bardzo poproszę (zestaw wskaźników, ABS, skrzynka przekaźników).

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”