zapaliła mi sie lampka abs
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zapaliła mi sie lampka abs
pali caly czas mi sie lampa od abs niewiem czemu stalo to sie to zlada dzien bez zadnych dziwnych akcji. pali caly czas sie . mam abs i podobno jakis system antyposlizgowy ale troche w niego nie wierze bo nie mam wylacznika go mam wersje wloska gl golfa 3 z 92r moze to byc z slabych klockow lub tarczy palaca sie ta dioda??? Jak myslicie, a jak cos sie odczepilo to gdzie szukac tego Dzieki
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie trzeba kasować błędów, gdyby winny był czujnik ABS po wymianie zacząłby działać normalnie. Jeśli czujnik wymieniłeś na odstawie wskazań VAGA i dalej nie działa to bardzo prawdopodobne że uszkodzony jest kabel czujnik - przełamany w ruchomej czesci przy kole. Użyj miernika dla pewności mierząc opór we wtyku czujnika pod maską i rownocześnie ruszając tym kablem, ma być 1 .3 koma
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
wiem juz co jest przyczyna sprawdzalem miernikiem i niedochodzi prad do jednego czujnika musze chyba jechac do jakiegos elektromechanika bo sam tego nieogarne mysle ze jest to wina tego sterownika od abs tam chyba cos nielaczy akurat na ten czujnik ale sam moge niedac rady niewiem jak to sie rozbiera
[ Dodano: 01 Maj 2010 21:51 ]
[ Dodano: 01 Maj 2010 21:51 ]
pogrzebalem przy tej kostce i zgasla ale niebylo absu mysle ze tam jest przyczyna ze faktycznie cos nielaczy jutro sprubóje pogrzebac tam jeszcze moze sie uda to zrobic w kazdym razie dziekuje wszystkim za rady byly pomocne dziekiwaski28 pisze:wiem juz co jest przyczyna sprawdzalem miernikiem i niedochodzi prad do jednego czujnika musze chyba jechac do jakiegos elektromechanika bo sam tego nieogarne mysle ze jest to wina tego sterownika od abs tam chyba cos nielaczy akurat na ten czujnik ale sam moge niedac rady niewiem jak to sie rozbiera