PROBLEM Z ODPALANIEM

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

MAREK1968
Nowicjusz
Nowicjusz

PROBLEM Z ODPALANIEM

Post autor: MAREK1968 » pt kwie 30, 2010 23:22

Wiam! Mam problem z uruchomieniem samochodu. Dzieją się z nim bardzo dziwne rzeczy! Kupiłem go w listopadzie 2009R (97r.) i wszystko do marca było spoko, ale zaczęły się schody jak temperatura powietrza zaczeła wzrastać. Rano normalnie odpalał- dojeżdżałem do metra 2 kilometry i zostawiałem na ok.9 godzin. Po tym czsie już wystąpił problem z odpalaniem jak w ciągu dnia temperatura była ok. 10 stopni. Przy próbie odpalania wydobywał się biały dym, ale za 4-5 razem załapał i odpalił. Dziś rano normalnie odpalił i pojechałem do pracy ( przejechałem 10 km) po 8 godzinach też normalnie. W drodze powrotnej załatwiłem kilka spraw i samochód sprawował się bardzo dobrze - bez oznak wczesniejszych! Po 2 godz. jazdy z przerwami( różnymi-10,15.45,) dojechałem na parking. NO I SIĘ ZACZĘŁO!!! Po 2 godzinach wyszedłem z rodziną, zapakowałem bagaż na wyjazd iiiii powtórka z rozrywki! Wielokrotne próby odpalania i nic prócz białego dymu, który śmierdział już z daleka i nic nie było widać. Po kilku próbach miał ochotę odpalić i to zrobił ,ale na sekundę! CO MAM ROBIĆ? CO TO MOŻE BYĆ ? CZY KTOŚ JUŻ TO PRZEROBIŁ?

Awatar użytkownika
italiano_83
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
Silnik: 1.4T

Post autor: italiano_83 » pt kwie 30, 2010 23:40

biały dym to niespalone paliwo- rozrusznik dobrze kręci? kąt wtrysku dobrze ustawiony?
Pompa jak się rozgrzeje może mieć problem z wytworzeniem zadanego ciśnienia ...
Do poczytania
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0

Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic Obrazek

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina 170PS 250Nm

Ducati Monster 696+

Obrazek

MAREK1968
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: MAREK1968 » pt kwie 30, 2010 23:56

Dzięki za tak szybką odpowiedź
Rozrusznik dobrze kręci. kąt także jest dobrze. Prócz odpalania nie mam żadnych problemów. Świece,filtry wymienione, rozrząd zrobony, oleju ani płynu nie bierze.
Co to może być?
Pozdrawiam Marek

Awatar użytkownika
kwadrat
Forum Master
Forum Master
Auto: 2x Golf
Silnik: 2x +

Post autor: kwadrat » sob maja 01, 2010 00:05

Biały dym mnie osobiście kojarzy się z uszczelką pod głowicą, ale to wątpię że będzie jej wina, bo aż takich problemów by chyba nie było przez nią, zwłaszcza że wcześniej było dobrze

Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
ObrazekObrazek
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”