PROBLEM Z ODPALANIEM
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
PROBLEM Z ODPALANIEM
Wiam! Mam problem z uruchomieniem samochodu. Dzieją się z nim bardzo dziwne rzeczy! Kupiłem go w listopadzie 2009R (97r.) i wszystko do marca było spoko, ale zaczęły się schody jak temperatura powietrza zaczeła wzrastać. Rano normalnie odpalał- dojeżdżałem do metra 2 kilometry i zostawiałem na ok.9 godzin. Po tym czsie już wystąpił problem z odpalaniem jak w ciągu dnia temperatura była ok. 10 stopni. Przy próbie odpalania wydobywał się biały dym, ale za 4-5 razem załapał i odpalił. Dziś rano normalnie odpalił i pojechałem do pracy ( przejechałem 10 km) po 8 godzinach też normalnie. W drodze powrotnej załatwiłem kilka spraw i samochód sprawował się bardzo dobrze - bez oznak wczesniejszych! Po 2 godz. jazdy z przerwami( różnymi-10,15.45,) dojechałem na parking. NO I SIĘ ZACZĘŁO!!! Po 2 godzinach wyszedłem z rodziną, zapakowałem bagaż na wyjazd iiiii powtórka z rozrywki! Wielokrotne próby odpalania i nic prócz białego dymu, który śmierdział już z daleka i nic nie było widać. Po kilku próbach miał ochotę odpalić i to zrobił ,ale na sekundę! CO MAM ROBIĆ? CO TO MOŻE BYĆ ? CZY KTOŚ JUŻ TO PRZEROBIŁ?
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
biały dym to niespalone paliwo- rozrusznik dobrze kręci? kąt wtrysku dobrze ustawiony?
Pompa jak się rozgrzeje może mieć problem z wytworzeniem zadanego ciśnienia ...
Do poczytania
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
Pompa jak się rozgrzeje może mieć problem z wytworzeniem zadanego ciśnienia ...
Do poczytania
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Biały dym mnie osobiście kojarzy się z uszczelką pod głowicą, ale to wątpię że będzie jej wina, bo aż takich problemów by chyba nie było przez nią, zwłaszcza że wcześniej było dobrze
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg

Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest

Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest