Ciche wycie na 5 biegu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- The_Marcinek
- Nowicjusz
Ciche wycie na 5 biegu
Witam ponownie. Jadąc na biegach od I do IV jest wszystko ok, ale przy zmianie na V słychać cichy szum-wycie (prawie jak turbo ) które ustaje i narasta z dodawanie i zmniejszaniem gazu. Co może dolegać mojemu golfikowi ?? Czy może to być mało oleju w przekładni ?? Czy może łożyska w skrzyni wydaja taki pisk ( sam już nie wiem jak to dokładniej opisać ). Może ktoś już się spotkał z czymś takim ?? Dodam że w skrzyni nie mam żadnych zgrzytów itp. Myślę że zgłodnienie radia nie rozwiąże problemu
- The_Marcinek
- Nowicjusz
:/ Teraz auto jest mi dość potrzebne a muszę przez majowy weekend zrobić ok 250km i mam cicha nadzieję że nic się nie stanie do wtorku ( chce pojechać na diagnostykę i możne tam mi coś powiedzą ). Dodam że miałem ok 3 tygodni temu wymieniane kompletne sprzęgło ale nie sadzę by to miało coś wspólnego z tym szumem z 5 biegu.
- The_Marcinek
- Nowicjusz
a jaki olej lałeś ?? syntetyk czy pół-syntetyk ? Bo słyszałem rożne wersje który lepszy. Na wszelki wypadek na cpn'ie bym kupił olej ale nie wiem który z półki wybrać.Rafal1920 pisze:miałem to samo, za mało oleju w skrzyni okolo 1litr brakowało,a olej wyleciał przez simering wybieraka.koszt simeringa 5zl i do tego olej.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Ludzie przestańcie .... o łożysko wyciskowym ono działa jak pedał jest wciśnięty i zazwyczaj bardzo rzadko siada
Kup i wymień cały ilej
75e90 byle by nie hipol
Kup i wymień cały ilej
75e90 byle by nie hipol
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Forum Master
- Kontakt:
Olej 75W90 syntetyk - taki jest zalecany na cały żywot skrzyni.The_Marcinek pisze:a jaki olej lałeś ?? syntetyk czy pół-syntetyk ? Bo słyszałem rożne wersje który lepszy. Na wszelki wypadek na cpn'ie bym kupił olej ale nie wiem który z półki wybrać.Rafal1920 pisze:miałem to samo, za mało oleju w skrzyni okolo 1litr brakowało,a olej wyleciał przez simering wybieraka.koszt simeringa 5zl i do tego olej.
Jeżeli to nie pomoże - spójrz na moją propozycję w linku.
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
- The_Marcinek
- Nowicjusz
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
moja skrzynia po remoncie kapitalnym wytrzymało może 30 tys najpier główny uszczelniacz od sprzegła potem od przegubu i wybieraka , wszystkie były nowe
prezesik25
Jeżeli zalanie nie pomogło - łożysko głównego włka w skrzyni wżery na kulkach , rozbieralem
A wiem co pisze
prezesik25
Jeżeli zalanie nie pomogło - łożysko głównego włka w skrzyni wżery na kulkach , rozbieralem
A wiem co pisze
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...