Witam, dzis zaczela mi siwiecic kontrolka oznaczajaca zuzycie klocków hamulcowych. Odkrecilem przednie lewe kolo i jest tam taki kabel jak na zdjeciu ale on nie jest nigdzie podlaczony, widac to na zdjeciu i jakby były te kable zlaczone razem, moze mi ktos podpowiedziec co to jest.
ten kabel znajduje sie tylko przy tym kole czy przy kazdym??
mi sie wydaje ze to jest wlasnie od czujnika tylko diwne ze kontrolka zaczela siwiecic jak do tej pory byl tak samo i bylo ok
Kabelek kolo tarczy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kabelek kolo tarczy
Ostatnio zmieniony ndz kwie 25, 2010 19:23 przez bambi001, łącznie zmieniany 1 raz.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Te przewody to czujnik zużycia klocków(nie są nigdzie wpięte bo pewnie klocki są bez wtyczki), a złączone są po to żeby nie paliła się pomarańczowa kontrolka informująca o ich zużyciu.
[ Dodano: 25 Kwi 2010 20:51 ]
Te kabelki są tylko po jednej (lewej) stronie. Może trzeba ponownie zaizolować i powinno przestać świecić.
[ Dodano: 25 Kwi 2010 20:51 ]
Te kabelki są tylko po jednej (lewej) stronie. Może trzeba ponownie zaizolować i powinno przestać świecić.
poradzilem sobie z tym, te dwa kabelki na zdjeciu zulty i czerwony to sa wlasnie od czujnika ( tak jak pisal poprzednik) odciolem ta koncówke i polaczylem je i kontrolka znikła, jakis szpec odciol koncówke i je polaczyl bo kupil klocki bez czujnika, i to laczenie siadlo dlatego swiecila kontrolka.
dziex za pomoc, teraz musze wykombinowac taka koncówke i ja zamontowac bo w przyszlosci kupie napewno klocki z czujnikiem, te narazie ma odosc grube to nie bede zmienial
dziex za pomoc, teraz musze wykombinowac taka koncówke i ja zamontowac bo w przyszlosci kupie napewno klocki z czujnikiem, te narazie ma odosc grube to nie bede zmienial