Halla
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Halla
czy jeśli paliwo dochodzi ale nie ma iskry to walnięty jest czujnik halla?? golf 1,8 benzyna wielopunktowy 90KM 1996r. na świecach nie ma iskry albo jest czasem taka słaba. wymieniłem kopułkę palec kable cewkę zapłonowa sprawdzałem (założyłem do innego auta i zapalił odrazu) a mój wogole nie pali. rozrusznik kreci ale nie odpala.
fąfik
- Marcin TDI
- -Diesel Power-
- Kontakt:
mozliwe ze to wlasnie czujnik halla. a miales moze wczesniej problem z odpalaniem? ze trzeba bylo czekac kilaka sek. na krecacym rozruszniku i lapal po chwili?? mi tak wlasnie odpalal. palil od strzala a niekiedy krecil z 5 sekund i dopiero zapalal. po wymianie juz sie to nie zdarzalo
MK4 Variant viewtopic.php?f=89&t=562077" onclick="window.open(this.href);return false;
- Marcin TDI
- -Diesel Power-
- Kontakt:
adam11, no to napewno ten czujnik. ale ile kosztowal to ci nie powiem bo juz nie pamietam
MK4 Variant viewtopic.php?f=89&t=562077" onclick="window.open(this.href);return false;
- Marcin TDI
- -Diesel Power-
- Kontakt:
adam11, sam to robilem nie jest trudno. dasz sobie rade
[ Dodano: 24 Kwi 2010 19:38 ]
polecam ori czujnik
zazracz ustawienie zaplonu
sciagasz kopulke i palec rozdzielacza
od aparatu masz 3 sroby (odkrec)
sciagasz metalowa oslone czujnika
bierzesz krzyzak i odkrecasz chyba 2 sroby
wymieniasz i skladasz
[ Dodano: 24 Kwi 2010 19:38 ]
polecam ori czujnik
zazracz ustawienie zaplonu
sciagasz kopulke i palec rozdzielacza
od aparatu masz 3 sroby (odkrec)
sciagasz metalowa oslone czujnika
bierzesz krzyzak i odkrecasz chyba 2 sroby
wymieniasz i skladasz
no ja dziś wyciągałem aparat ale złożyłem go z powrotem bo nie miałem czujnika. u mnie odkręca się 1 śrubę i aparat wychodzi. na końcu jest koło zębate. a u góry jest taka blaszka z dziurkami i 2 wkręty które chyba mocują ten czujnik. tak mi się wydaje bo nie rozkręcałem. włożyłem go z powrotem
fąfik