Stuka w tylnym prawym kole
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Stuka w tylnym prawym kole
Witam. Kupiłem nie dawno Golfa 4 z 2000 roku i zauważyłem że jadąc po dziurach lub nierównej nawierzchni stuka w tylnym prawym kole. Pojechałem jeszcze raz na stacje kontroli pojazdów sprawdzić amortyzatory ale są w idealnym stanie. Tam mi powiedzieli że to najprawdopodobniej tuleja tylnej belki ale nie chciałbym zamawiać części po uprzednim upewnieniu się czy to jest ta przyczyna na 100%. Czy ktoś się z was spotkał z czymś podobnym?
- Progresywny
- Lubie to!
Również stawiam na tuleje... bo co tam innego.. no chyyyyba że gniazdo górne amortyzatora, no ale wątpie. Jesli tak Ci powiedzieli że tuleja to myśle, ze tak bedzie:P
Aha i jeśli wymieniasz-wymieniaj z obu stron

Aha i jeśli wymieniasz-wymieniaj z obu stron
Ostatnio zmieniony czw kwie 22, 2010 22:20 przez Progresywny, łącznie zmieniany 1 raz.
- Progresywny
- Lubie to!
Wpisz frazę w allegro... zobaczysz.sebagubin pisze:A koszt takiej tulei jaki jest?

A w szukajce znalazłem o wymianie w mk3. Ale nie mam pojecia czy tam jest to samo-po prostu sie nie orientuje ;p http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=213481
- sylwek13225
- Mały gagatek
ja dzisiaj odebrałem mojego golfa od mechanika i robiłem całe zawieszenie te tuleje są metalowe i kosztują około 55 zł jedna a w moim przypadku za sama robotę(tych tylnych tulei) zapłaciłem 120 zł ponieważ były tak zapieczone że mechanik musiał całą belką odkręcać i palnikiem wypalał gumę a później wybijał metal
- Progresywny
- Lubie to!