[mkIII] problem z radiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mkIII] problem z radiem
witam mam golfa 3 i kupilem nowe radio sony i nie wiem jak je podlaczyc moze ktos ma polska instrukcje i napisze mi ktore kable od kostki zasilajacej sa do czego....probowalem podlaczac tak jak bylo w instrukcji ale nic z tego raz sie wyswietlacz zaswiecil ale zaraz zgasl moze kupilem zepsute radio ;( wczesniej mialem orginalne radio seryjne i wszystko bylo ok....
Przedewszystkim napisz jaki to model radia. A ogolnie to jest tak ze Zolty i czerwony kapelek to jest +. najlepiej je polaczyc ze saoba. a cazarny to -. A jezeli masz kable orginalne to powinno na nich pisac co jest do czego. pozdrawiam. A najlepiej jak jestes laikiem to kup sobie przejsciuwke z orginalnej wtyczki na wtyczke ISO. i tam juz napewno jest wszstk opisane i nic nei popoieprzysz. Jest jeszcze jedna mozliwosc ze ci nie dziala radio, zdazyles spalic radio zanim napisales tego posta na forum. pozdrawiam
moze probowales bez kluczyka w stacyjce. KAbel od podtrzymania pamieci(zazwyczaj zolty) ma zasilanie caly czas a glowne zasilanie radia(zazwyczas czerwony) wlacza sie ze stacyjka. A ten sony mial kostke ISO na koncu kablow? Bo jak mial to nic nie musisz samemu robic , tylko wpinasz kostke z auta i gra.