Talerzyki i amortyzatory.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- matti_vw
- Użytkownik
- Kontakt:
Talerzyki i amortyzatory.
Mam pytanie. Czy amortyzatory z GTI 16V lub VR6 mają taką samą grubość tłoczysk jak od zwykłego 1.8? Bo chodzi o dopasowanie talerzyków. Ponieważ mam amortyzatory MTS i talerzyki z centralnym otworem na tyle dużym, że całe tłoczysko przechodzi przez talerzyk i zastanawiam się czy to tak ma być? Miałem kiedyś seryjny zestaw i tam talerzyk był bardziej stożkowaty i przez jego otwór przechodzi tylko gwint tłoka, tak, że talerzyk spierał się na tłoku. Czy to może tak być że tłok amortyzatora swobodnie przechodzi przez talerzyk??
-
- Forum Master
- Kontakt:
Tloczyska sa takie same podobnie jak gwinty , roznica jest w talerzach typ 95 w gore ma takie ze talezyki przechodza az na tloczysko, natomiast 95 w dol sa takie ze przechodzi tylko przez gwint a talerz spiera sie na tloku juz czyli tylko przez gwint tylko przechodzi.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
Re: Talerzyki i amortyzatory.
matti_vw pisze:Mam pytanie. Czy amortyzatory z GTI 16V lub VR6 mają taką samą grubość tłoczysk jak od zwykłego 1.8? Bo chodzi o dopasowanie talerzyków. Ponieważ mam amortyzatory MTS i talerzyki z centralnym otworem na tyle dużym, że całe tłoczysko przechodzi przez talerzyk i zastanawiam się czy to tak ma być? Miałem kiedyś seryjny zestaw i tam talerzyk był bardziej stożkowaty i przez jego otwór przechodzi tylko gwint tłoka, tak, że talerzyk spierał się na tłoku. Czy to może tak być że tłok amortyzatora swobodnie przechodzi przez talerzyk??
Jest różnica w grubości tłoczyska 1.8 GT ma większą jak zwykłe 1.8. Miałem taki problem przy wymianie amortyzatorów, sprzedawca sprzedał talerzyki i odboje od zwykłego bo nie powiedziałem mu że to GT