obroty... przepustnica...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

wicherek93
Nowicjusz
Nowicjusz

obroty... przepustnica...

Post autor: wicherek93 » czw kwie 22, 2010 21:48

Witam...
Dziś wzięło mnie na czyszczenie przepustnicy w moim mk2 (silnik pf).. I chyba coś popsułem ... Chodził do tej pory normalnie, oczywiście zdarzało się że jak go odpaliłem to wskakiwał na 3tys obrotów ale po przejechaniu 200metrów wracało wszystko do normy.... Po dokładnym wyczyszczeniu przepustnicy, i jej zamontowaniu odpalam silnik a tu obroty na 3tyś wskoczyły i sie cały czas trzymają :( Przejechałem się, wężyki podciśnienia podpięte... i echo... Zauważyłem że po odpięciu przepływki auto gaśnie... Odłączyłem aku na nocke i zobaczymy co z tego wyniknie... Ale jeśli macie jakieś porady sugestie to piszcie a jutro jak bedzie dalej to samo to bede walczył....

Awatar użytkownika
matisim
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Auto: bmw
Kontakt:

Post autor: matisim » czw kwie 22, 2010 21:53

może gdzieś sie zawiesiła przepustnica i temu.....

Awatar użytkownika
CIENKII
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: CIENKII » ndz kwie 25, 2010 03:31

a moze była tak zaje. . zabrudzona i zaklejona syfem ze kazdy podnosil wolne obroty podnosil odkrecał ładnie srubeczki a Ty to wyczysciles i znow trzeba skrecic jak by bylo ,,nowe''

u mnie tak bylo obroty przed czyszczeniem 900 . po czyszczeniu 1800 :D

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz kwie 25, 2010 15:08

Możesz dla testu odłączyć regulator wolnych obrotów i zobaczysz czy wówczas obroty spadną albo silnik zgaśnie

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”