golf mk3 1992r. - przy buksowaniu kół coś stuka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
golf mk3 1992r. - przy buksowaniu kół coś stuka
Witam.
Ostatnio zdarzyło mi się zabuksować kołami na piasku i podczas tego dobiegał dziwny stukot, takie walenie jakby skądś. Co mam wymienić, żeby ustąpiło? Przy normalnej jeździe nic takiego nie występuje.
Z góry dziękuję za zainteresowanie i odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Ostatnio zdarzyło mi się zabuksować kołami na piasku i podczas tego dobiegał dziwny stukot, takie walenie jakby skądś. Co mam wymienić, żeby ustąpiło? Przy normalnej jeździe nic takiego nie występuje.
Z góry dziękuję za zainteresowanie i odpowiedzi.
Pozdrawiam.
KaBe
- Progresywny
- Lubie to!
-
- Ma gadane
- Kontakt:
- Progresywny
- Lubie to!
A teraz nic sie nie dzieje jak ruszasz albo coś? Było minęło?
Mógł to byc tłumik jeśli aż tak zerwałes kapcia .
Bo przegub zewnętrzny (bo o tym mowa) to na skręconych kołach zazwyczaj sie odzywa...i przy ruszaniu.
Możesz wejsc pod autko i zobaczyc np. czy osłonki są całe (gumy)...bo jeśli jest uszkodzona to jest jakieś prawdopodobienstwo, ze to przegub- zazwyczaj piachu dostanie i żywotnosc sie niestety konczy.
Mógł to byc tłumik jeśli aż tak zerwałes kapcia .
Bo przegub zewnętrzny (bo o tym mowa) to na skręconych kołach zazwyczaj sie odzywa...i przy ruszaniu.
Możesz wejsc pod autko i zobaczyc np. czy osłonki są całe (gumy)...bo jeśli jest uszkodzona to jest jakieś prawdopodobienstwo, ze to przegub- zazwyczaj piachu dostanie i żywotnosc sie niestety konczy.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 18, 2010 13:48 przez Progresywny, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
zewnętrzne jest bardo łatwo sprawdzić skręć kola do oporu i ruszaj do przodu jak bedziesz słyszał stukanie to jest to! wewnętrzne podobno jest gorzej sprawdzić ale nie wiem jak.. a poduszkę? lepiej dać mechanikowi zarobić chyba że masz możliwość samemu wymontować....
w moim przypadku jest wybita przednia poducha zaciągłem ręczny i ruszałem do przodu i w tył mechanik powiedział że jest już wypolerowany metal pod poduchą
[ Dodano: 21 Kwi 2010 16:15 ]
no i mam Zoonka!!!! właśnie wróciłem od mechanika i okazało sie ze to nie poduszka!! wykluczył tez przeguby..... już teraz nie wiem co to może być?!..
Doradźcie coś.....
w moim przypadku jest wybita przednia poducha zaciągłem ręczny i ruszałem do przodu i w tył mechanik powiedział że jest już wypolerowany metal pod poduchą
[ Dodano: 21 Kwi 2010 16:15 ]
no i mam Zoonka!!!! właśnie wróciłem od mechanika i okazało sie ze to nie poduszka!! wykluczył tez przeguby..... już teraz nie wiem co to może być?!..
Doradźcie coś.....
Wreszcie doszedłem do tego co jest przyczyną mojego problemu środkowy tłumik walił o osłonę która jest pod nim przykręcona na 4 śrubach do podłogi... przy wymianie tłumików porównywałem je do siebie długość całkowita była taka sama ale różniły się długości rur,,, tłumik był o parę centów przesunięty do tyłu i walił felcem w osłonę wyciołem kawałek osłony i problem z głowy
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
bo ta rura to mi nieraz tez walila o podloge poprawielm i jest dobrze.
filip85 kolego a co jesli ten drazek od biegow sie rusza wlasnie czasami przy takim ruszeniu na takiej nierownej nawierzchni? bo nieraz wlasnie tez tak mialem ale wtedy tez ta rura walila a teraz nawet nie zwrocilem uwagi na to
filip85 kolego a co jesli ten drazek od biegow sie rusza wlasnie czasami przy takim ruszeniu na takiej nierownej nawierzchni? bo nieraz wlasnie tez tak mialem ale wtedy tez ta rura walila a teraz nawet nie zwrocilem uwagi na to
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/12e24de3c1fa0243.html][img]http://images48.fotosik.pl/265/12e24de3c1fa0243m.jpg[/img][/url] [url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6a4356189cc6cb8e.html][img]http://images50.fotosik.pl/265/6a4356189cc6cb8em.jpg[/img][/url]