wydech mk II , czyli walka z ostatnim tłumikiem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
zerohour
Użytkownik
Użytkownik

wydech mk II , czyli walka z ostatnim tłumikiem

Post autor: zerohour » śr kwie 21, 2010 19:57

Witajcie, w swoim Golfiku obecnie mam taki komin :
Obrazek

od początku miałem z nim przeboje(zacznijmy od tego , że na paczkę z forum czekałem ponad miesiąc :crazy: ) , przy montażu sprawił wiele problemów bo ciężko to było dopasować , kilka zerwanych gum przez pół roku też się zdarzyło, pozytywna strona tego tłumika to piękny dźwięk , basowy nawet rzekłbym rasowy , idealny bo nie za głośny. Niestety tłumik zjadła rdza przy łączeniu z rurą od tłumika środkowego , ocena znajomego mechanika - nie warto spawać i się bawić . Teraz pytanie co by tu zamontować , żeby pasowało do fabrycznych mocowań, ewentualnie delikatna rzeźba też wchodzi w grę , myślę o ori tłumiku tylko do diesla( dwie końcówki skierowane w dół) . Może macie jakąś propozycje ? bo u mnie za ori zwykły do 1.3 wołają 90 zł.... trochę dużo jak za cichy nie ciekawy tłumik.
Ostatnio zmieniony śr kwie 21, 2010 19:57 przez zerohour, łącznie zmieniany 1 raz.

VW - marka sama w sobie
Obecnie bez VAGa ale wracam do tematu nie bawem :)

damiano1987
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: damiano1987 » śr kwie 21, 2010 22:16

chcesz dobry dzwiek wstaw z poloneza przelotowy :helm: a tak na poważnie to od diesla nie spasi ci bo wieksza średnica jest. Jak chcesz wyglad to z mk2 gti ori dwururke tylko ze trzeba wspawac rure idaca do srodkowego bo w gti jest średnica 50mm a w twoim 42 mm a efekt ładny i cichy :D

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”