Climatronic - obieg wewnętrzny

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Arek84
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Climatronic - obieg wewnętrzny

Post autor: Arek84 » wt kwie 20, 2010 23:14

Mam w garażu nagrzewnicę z panelem od golfa 4. wszystko działa jak nalezy tylko przy zamykaniu i otwieraniu klapki obiegu zamkniętego słychać dziwne pykanie i klapka posuwa się małymi kroczkami.

[youtube][/youtube]

Dzieje się tak zarówno na końcu otwierania jak i zamykania. Czy to normalne czy już raczej silniczek wysiada?
Ostatnio zmieniony wt kwie 20, 2010 23:16 przez Arek84, łącznie zmieniany 1 raz.

Sprzedam:
panel climatronik golf 4/ Passat B5
Wentylator chłodnicy, nagrzewnica do MK4

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » wt kwie 20, 2010 23:34

Z tego co pamiętam to dopóki silniczek u mnie działał to było tak samo. Luknij ten temat http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=144660 W tych silniczkach często pęka zębatka, jak masz graty pod ręką to nie będzie problemu żeby sprawdzić czy wszystko jest w środku ok przed montażem.

Awatar użytkownika
Jazz_Blue
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Jazz_Blue » wt kwie 20, 2010 23:40

Musiałbyś rozebrać silniczek, pewnie któraś z zębatek jest uszkodzona i przeskakuje. Można próbować kleić, ale nie wytrzymuje to zazwyczaj długo, pozostaje raczej wymiana zębatki w miarę możliwości lub całego silniczka.

Arek84
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Arek84 » śr kwie 21, 2010 18:49

Rozebrałem i w środku wszystko jest w całości, żadna zębatka nie jest ani trochę uszkodzona. Czyli zakładać i się nie przejmować?
W razie czego da się to wymienić na samochodzie czy trzeba wyciągać nagrzewnicę?

Sprzedam:
panel climatronik golf 4/ Passat B5
Wentylator chłodnicy, nagrzewnica do MK4

Awatar użytkownika
Przemo440
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Przemo440 » śr kwie 21, 2010 18:56

Arek84 pisze:Rozebrałem i w środku wszystko jest w całości, żadna zębatka nie jest ani trochę uszkodzona. Czyli zakładać i się nie przejmować
przeczyść, wymyj dokładnie potem nasmaruj i zakładaj
Arek84 pisze:W razie czego da się to wymienić na samochodzie czy trzeba wyciągać nagrzewnicę
nie wiem do czego chcesz ją zakładać jak do mkIV to się da trochę ciężki dostęp ale da się to zrobić

wojtas46
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: wojtas46 » śr kwie 21, 2010 19:23

Walczyłem z tym w ubiegłym roku i na razie wszystko oki , jeżeli zębatki są całe posprawdzaj ramionka które przenoszą napęd na klapkę . U mnie też słychac to tykanie ale klapka chodzi płynnie , może tam coś lekko przychamowuje

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”