G026 MK3 co to za wałek rozrządu kupiłem miał być z 2E ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
G026 MK3 co to za wałek rozrządu kupiłem miał być z 2E ?
napewno ktoś wie od jakiego silnika jest ten wałek ma oznaczenie G026 miał być z silnika 2E a ten ma A026 i do tego sprzedał mi go człowiek z forum ??
wałek G026
cześć, wałek ten pochodzi z silnika mk2 gti RD 107 km,wiem bo właśnie taki sam kupiłem. Też miałek kupić z 2E ale gość mi odrzadził ponieważ jest podobno zbyt duża różnica w stopniach i golf mógłby nie mieć np. wolnych obrotów. Jakie są efekty wymiany wałka? ja będe robił to samo w sobotę
neo983 a ile kosztuje ten wałek i ile moze kosztowac jego zamontowanie. jak widzisz w moim profilu tez widnieja 3 magiczne literki AAM .pozdro
>>>>>White GL by Stary<<<<
wałek G026
Za wałek dałem 90zeta od gościa z forum, będe zmieniał w sobotę to podziele się wrażeniami czy warto się w to bawic. Za wymiane mój mechanior mi krzyknął 80zł, ponoc nie jest to bardzo skomplikowane.
dzięki za odpowiedź już teraz wiem co to za wałek ja wymieniłem sam nie jest to az tak skomplikowane miałem problem z ustawieniem rozrządu ale nawet jak sie zle ustawi nic sie nie stanie z silnikiem czy jest lepiej ? rewelacji nie ma ale moim zdaniem lepiej sie wkręca od 2500 obr czekam na Twoją opinie