Ściąga raz na lewo raz na prawo
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ściąga raz na lewo raz na prawo
Witam.
Panowie mam taki problem, otóż kupiłem sobie alusy z oponami 15" opona 195/50.
Po ich założeniu zauważyłem, że auto się nie za dobrze prowadzi. Chodzi konkretnie o to, że strasznie czuć nierówności na drodze. Raz mnie ściąga w lewo za chwile w prawo i to tak dość mocno, naprawdę źle się jedzie. Natomiast jeśli droga jest równiutka wtedy i auto idzie prosto elegancko tak jak powinno. Dodam jeszcze, że tak sie zaczęło robić jak tylko założyłem te koła. Na zimówkach było ok, na wcześniejszych alusach również. Zbieżność ustawiona. Co o tym myślicie?? Czemu tak się nagle zaczęło dziać??
Panowie mam taki problem, otóż kupiłem sobie alusy z oponami 15" opona 195/50.
Po ich założeniu zauważyłem, że auto się nie za dobrze prowadzi. Chodzi konkretnie o to, że strasznie czuć nierówności na drodze. Raz mnie ściąga w lewo za chwile w prawo i to tak dość mocno, naprawdę źle się jedzie. Natomiast jeśli droga jest równiutka wtedy i auto idzie prosto elegancko tak jak powinno. Dodam jeszcze, że tak sie zaczęło robić jak tylko założyłem te koła. Na zimówkach było ok, na wcześniejszych alusach również. Zbieżność ustawiona. Co o tym myślicie?? Czemu tak się nagle zaczęło dziać??
- arielo87
- Ma gadane
- Kontakt:
Hehe, nasze kochane polskie drogi Musisz przywyknąć, że szerszy but jest bardziej czuły na nierówności i koleiny. Mam dokładnie te same ogumienie i pomimo tego, że na zimie 185/60/14 nie czułem tego (albo się po prostu przyzwyczaiłem), to po zmianie na letnie efekt był dokładnie taki sam. Zaznaczam, że koła proste i zbieżność z kątami poustawiane.
O:o===vw===o:O
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik
to sa takie plastikowe pierscienie likwiduja luz powinny byc w otworze tym duzym sciagnij jedno kolo i bedziesz wiedzial czy sa na allegro koszt jednego pierscienia 5zl
u mnie robilo 3 wulkaznizatorow zaden nie powiedzial mi o tych pierscieniach i na dzurach telepalo samochodem juz niewiedzialem co jest grane a na stali bylo ok
u mnie robilo 3 wulkaznizatorow zaden nie powiedzial mi o tych pierscieniach i na dzurach telepalo samochodem juz niewiedzialem co jest grane a na stali bylo ok
mój golfik
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=289702
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=289702
- piotrek1313
- Użytkownik
-
- Forum Master
- Kontakt:
Wybite luleje na wahaczach, ja mam w ibizie 195/50/15 i jezdzi sie wysmienice(dziurki trza omijac) ,ale naprawde nie mam problemu ze sciaganiem auta . Tylko i wylacze zawiast przod, i gumy tyl wahacza najlepiej przerobione z Opla Vectry A.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213