Problem scyzoryk

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

rem
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem scyzoryk

Post autor: rem » wt kwie 20, 2010 22:12

Ma problem z kluczykiem scyzoryk, nie otwiera mi centralnego zamka, samochód mogę otworzyć i zapalić. Kiedyś wymieniałem baterie i było ok po zmianie. Teraz włożyłem nowe baterie poprawnie i lipa nie działa.Próbowałem kilku sposobów ale żaden nie za działał, nie mam drugiego kluczyka więc nie mogę spróbować sposobu drzwi-stacyjka. Scyzoryk od golf mk4 99' 110km TDI 5D z dwoma przyciskami. Proszę o pomoc.

Jeden z Kolegów polecił mi http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... k+scyzoryk

Zaopatrzyłem się w program i kabelek... podłączyłem do kompa programuje go ustawiam jedna sztukę bo tylko mam tyle,test-ok save-ok , ale jak mam nacisnąć unlock to klaksonu się nie odzywa :( .. Spr błędy i wyszło:
- błąd programowania kluczyka
- błąd siłownik lewych drzwi

Jakieś sugestie ?

Kluczyk po wymianie baterii chodził po 3tyg padł włożyłem nowe baterie i dalej lipa. Próbowałem kilkoma programami i bez rezultatu.
Ostatnio zmieniony wt kwie 20, 2010 22:30 przez rem, łącznie zmieniany 1 raz.

Shmatan
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Shmatan » wt kwie 20, 2010 22:17

rem, popraw link, bo nie działa.

Na początek sprawdziłbym powoda całego problemu - znajdź inne mk4 z twojego rocznika, i zaprogramuj kluczyk u niego - uda się, to znaczy że masz problem z samochodem (antena?), nie uda - pilot w kluczyku umarł.
U mnie po wymianie baterii trzeba było otworzyć samochód ręcznie, i nie wyciągając kluczyka z zamka nacisnąć przycisk.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”