Wycieraczka tylna
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wycieraczka tylna
Witam. Mam problem z wycieraczka tylna w moim golfie . Gdy uruchamiam silnik wycieraczka zaczyna dzialac i po pewnym czasie zatrzymuje sie w dowolnym miejscu. Wyglada mi to na zwarcie ale gdzie tego szukac i co ewentualnie wymienic . Ktos mial podobny problem i go rozwiazal ?
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt paź 09, 2007 21:29 przez slaw5801, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja miałem podobny problem, tylko po uruchomieniu wycieraczki stawała na środku i znów ruszała. Pomogło same poruszanie przekaźnikiem. Niewiedziałem który więc poruszałem wszystkie. Działa teraz bez problemu, widocznie był zaśniedziały styk lub coś podobnego. Spróbuj jak nie pomoże to wymień przekaźnik, na 99% to on.
[b] >>> www.4tun.vel.pl <<< [/b]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1114182#1114182][b] >>> MkIV by regitmc <<< [/b][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1114182#1114182][b] >>> MkIV by regitmc <<< [/b][/url]
Z ktorej pozycji go wyciagnales ?slaw5801 pisze:Rozkrecilem oslone i wyciagnelem ze skrzynki przekaznikowej przekaznik numer 72
W Mk4 jest od tego chyba przekaznik "V"
http://forum.vwgolf.pl/download.php?id=12894
przekaznik
Wyglada dokladnie tak tylko oznaczenia sa takie jak napisalem powyzej "377"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ciag dalszy
Sa umiejscowione pod kierownica nad pedalami. Sciagnij pokrywe i sie dostaniesz .
Ok wracajac do mojego problemu
Wczoraj mialem okazje pobawic sie troche miernikiem .
Wtyczka ma 4 kable . Z tego co sie orientuje to jeden z nich jest masa(brazowo -czarny)
Kiedy sprawdzam po kolei kazdy z nich od masy w kazdym jest prad przy wlaczonym zaplonie
Kiedy wyciagam przekaznik i sprawdzam ponownie od masy na 2 nie ma pradu a na jednym jest nadal (tak ma byc ? ) czy jest gdzies zwarcie. Jak wyciagne przekaznik to wogole nie powinno byc pradu wg mnie we wtyczce ,ale zupelnie zielony jestem w tym temacie wiec zwracam sie do was z tym pytaniem .
Prosze o podpowiedzi
Ok wracajac do mojego problemu
Wczoraj mialem okazje pobawic sie troche miernikiem .
Wtyczka ma 4 kable . Z tego co sie orientuje to jeden z nich jest masa(brazowo -czarny)
Kiedy sprawdzam po kolei kazdy z nich od masy w kazdym jest prad przy wlaczonym zaplonie
Kiedy wyciagam przekaznik i sprawdzam ponownie od masy na 2 nie ma pradu a na jednym jest nadal (tak ma byc ? ) czy jest gdzies zwarcie. Jak wyciagne przekaznik to wogole nie powinno byc pradu wg mnie we wtyczce ,ale zupelnie zielony jestem w tym temacie wiec zwracam sie do was z tym pytaniem .
Prosze o podpowiedzi
Brawo to mozesz sobie bicinek01 pisze:Brawo za pomyslowosc... Przednich tez nie masz ?UcHO pisze:Najlepszym sposobem jest usuniecie tylnej wycieraczki, ja tak mam i nie nazekam, i do tego bardzo dobrze to wyglada
Jak bys mial gladki tyl to tez bys ja sobie usunął, popatrz na wiekszosc zdjec z niemiec czy tamte samochody posiadaja wycieraczke czy nie
p.s.
przednie mam :green_fuck:
Dla mnie to mozesz sobie zrobic i gladki przod, ale "nalepsze sposoby" zostaw dla siebie, a nie ludziom radzisz...UcHO pisze:Brawo to mozesz sobie bic
Jak bys mial gladki tyl to tez bys ja sobie usunął, popatrz na wiekszosc zdjec z niemiec czy tamte samochody posiadaja wycieraczke czy nie
p.s.
przednie mam
Tak samo mozna komus radzic zeby sobie sprawil drzwi bez zamkow jak mu sie wkladka zepsuje...
To nie jest chyba "najlepszy sposob"