Brak regulacji wysokości siedziska kierowcy.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Brak regulacji wysokości siedziska kierowcy.
Podczas jazdy coś w siedzisku kierowcy strzeliło dość mocno, sprężyna jakaś ?. Od tamtej pory, mam brak regulacji wyskości siedziska kierowcy w dół i góre, dźwigienka regulacji wysokości siedziska w ogóle nie rusza się tak jakby coś zablokowało się ?. Jak dostać się do tego mechanizmu, żeby zdjagnozować przyczyne braku regulacji wysokości siedziska ?.
Re: Brak regulacji wysokości siedziska kierowcy.
zerknij TUTAJ pozdrawiamkiwu pisze:Jak dostać się do tego mechanizmu, żeby zdjagnozować przyczyne braku regulacji wysokości siedziska ?.
- kamien11985
- Użytkownik
- Kontakt:
odsuń fotel do tyłu na maksa odkręć śrubkę blokującą fotel klucz 10 i go wysuń, nic prostrzego jak masz podgrzewane fotele uważaj żebyś nie urwał kostki. niekoniecznie musiało cos się urwać mogła spaść tylko jakaś sprężyna w każdym bądz razie cokolwiek to było napewno leży pod fotelem
www.opolskiVAG.pl
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
u mnie jest trochę inaczej niż kamien11985 podał. U mnie z przodu fotela są dwie nakrętki 13 widoczne po odsunięciu fotela do tyłu. Z tyłu trzeba wyciągnąć zaślepki z maskownic prowadnic, wykręcić znajdujące się pod nimi śrubki krzyżakowe, zdjąć maskownice i wysunąć fotel do tyłu. Zajrzeć pod spód i odłączyć ewentualne wtyczki od poduszek, grzania tyłków czy elektryki...kiwu pisze:postaram się niebawem dostać do fotela tak jak radzicie
Znalazłem troche czasu oby wyjąć fotel i okazało się, że sprężyna jednak była urwana z jednej strony pod fotelem. Całkowicie wyrzuciłem ją bo z mocowaniem jej jest kłopot, ciężko dostać się do punktu jej zaczepu. Regulacja wyskości działa po wyjęciu odłamku zaczepu sprężyny z mechanizmu regulacji. Dziękuje za pomoc.