Prozwizoryczne odcięcie zapłonu-porada

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
bambusik
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Prozwizoryczne odcięcie zapłonu-porada

Post autor: bambusik » ndz kwie 18, 2010 19:15

Witam! Dzisiaj zginęły mi kluczyki od auta, zginęły bądź zostały skradzione, bardziej stawiam na ten drugi wariant. Przebywam w Holandii mieszkam w domu w którym mieszka po za mną jeszcze 7 Polaków, wprowadziłem się tutaj niespełna tydzień temu, więc nawet imion co niektórych nie znam, dlatego też stąd moje podejrzenia, w dodatku nigdy niczego nie zgubiłem. Kluczyki zostawiłem na tarasie dokładnie na stole, było jeszcze w domu po za mną kilka osób, po niespełna godzinie kluczyki, jak by się pod ziemie zapadły.Ślad po nich zaginął...na szczęście miałem jeszcze zapasowy komplet więc mam jak się poruszac. Z racji tego,że mieszkają tutaj różni ludzie (rodacy), z tygodnia na tydzień ktoś nowy, dlatego obawiam się,że ktoś celowo je wziął, by móc później ich użyc lub przekazac komuś by użył jej pewnego dnia za niego, slyszałem już niejednokrotnie o takich i podobnych sytuacjach w których brali udział Polacy mieszkający pod jednym dachem. Z kluczykami razem był jeszcze pilot sterujący zamkiem centralnym. Jak wcześniej wspomniałem pilota+kluczyki zapasowe posiadam, autem dalej moge sie poruszac, ale chciałbym Was spytac czy jest możliwośc zrobienia jakiegoś zabezpieczenia, prowizorycznego jak narazie typu odlaczenie jakiegos kabelka badz kostki by ktos ''trzeci'' nie mogl uruchomic auta, albo moze doradźcie mi cos co mam zrobic. Z gory serdecznie dziekuje... Ps. Przepraszam jesli posta umieściłem w złym dziale, ale nie bardzo wiedziałem gdzie go zamieścic. Taki jest obraz Polaka na obczyźnie, zaufanie to słowo nie używane tutaj. Auto to Passat B4 1.9 TDI
Ostatnio zmieniony ndz kwie 18, 2010 19:18 przez bambusik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
artur1902
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: artur1902 » ndz kwie 18, 2010 19:25

Old volkswagen's never die...

Awatar użytkownika
Hans-Hans
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Hans-Hans » ndz kwie 18, 2010 19:35

Na rozruszniku jest taka wsuwka cienki kabelek to wzbudzenie odpinając go rozrusznik nie działa . Długi kabel i mały pstrykacz gdzies pod deską i sprawa załatwiona . Na pompie paliwa jest elektro zawur ktury odcina paliwo tak samo morzna zastosowac jakis pstykacz zawór jest pszy rozdzielaczu tam gdzie wychodzą wszystkie stalowe przewody . Przekaznik chuba 109 takzwany przekaznik startu tam też morzesz zastosowac jakis przerywacz.

Awatar użytkownika
bambusik
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: bambusik » ndz kwie 18, 2010 19:40

Kolego dziękuję za linka ale ja pytałem o najbardziej prowizoryczną metodę...

greg

Post autor: greg » ndz kwie 18, 2010 20:11

zabieraj ze sobą przekaźnik nr 109

mate64
Forum Master
Forum Master

Post autor: mate64 » ndz kwie 18, 2010 20:15

kup w pierwszym lepszym markecie blokadę na kierownice i pilnuj kluczyków od niej. :chytry:

Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.

Awatar użytkownika
Hans-Hans
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Hans-Hans » ndz kwie 18, 2010 20:24

W tdi zapomnij o prowizorce to co napisałem jest najprostsze.

Awatar użytkownika
bambusik
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: bambusik » ndz kwie 18, 2010 20:54

Myślę,że z tą blokadą na kierownice bądź na drążek zmiany biegów będzie najlepszy pomysł...na razie póki jej nie kupie będę zabierał przekaźnik ''109'' od pompy. A jeśli już mowa o blokadzie, to jaką kupic, na drążek zmiany biegów czy na kierownicę? Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Hans-Hans
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Hans-Hans » ndz kwie 18, 2010 21:29

na drążek zmiany biegów NIEDZWIEDZ jest dobry.

Awatar użytkownika
Xabingo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Xabingo » ndz kwie 18, 2010 21:56

A nie można by wymienić wkładek w zamkach i stacyjce, wykasować stare piloty i wgrać nowe?

MK2 ukończone w 95%
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”