postojówki mk 2...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

wicherek93
Nowicjusz
Nowicjusz

postojówki mk 2...

Post autor: wicherek93 » sob kwie 17, 2010 23:03

Witam. od pewnego czasu jestem posiadaczem mk 2 GTI 88rok. Niestety wcześniejszy właściciel namieszał tak w elektryce że nie mogę się połapać co gdzie jak i co... Pierwszą rzeczą za jaką bym się chciał zabrać to światła postojowe przednie... oczywiście tył działa, lecz z przodu znalazłem wtyczki w których nie ma napięcia (+) sprawdzałem kombinowałem i.. echo.. ;/ żarówki na pewno ok, włącznik świateł ok bezpieczniki też ok, masa jest, tak jak już wcześniej pisałem z tyłem nie mam problemu, i teraz nasunął mi się pomysł aby od skrzynki bezpieczników pociągnąć kawałek nowej instalacji... i teraz moje pytanie jest następujące.... jakie kolory kabli są do świateł postojowych przy skrzynce z bezpiecznikami.. ? bo wyciągnąłem kostkę (bodajże czerwoną) i trochę tych kabli tam jest i nie wiem które kable są od prawej i lewej postojówki... ( bezpieczniki odpowidające za postojówki to 7 i 8... Proszę o jakieś porady bo nie chcem aby pieski zaopiekowały się moim dowodem rejstracyjnym :P

Awatar użytkownika
Lipek81
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: Lipek81 » sob kwie 17, 2010 23:49

kolor przy skrzynce jest taki sam, jak przy żarówkach. Właściwie ta zasada dotyczy wszystkich połączeń - kolor przewodu przy danym urządzeniu jest taki sam, jak przy skrzynce.

Sprawdź najpierw, czy przy skrzynce, na pinie we wtyczce pojawia się napięcie. Bo to raczej mało prawdopodobnie, żeby przewód się gdzieś "sam" przerwał. Jeżeli już, to problemy występują na łączenia, złączkach itp. Może w oprawce żarówki styki są zaśniedziałe? A może mierzyłeś względem masy na oprawce żarówki - i być może to nie jest problem z brakiem napięcia, tylko z brakiem masy?

- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”