Obejmy na bak paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
krzzmc, miałem to samo u siebie, obejmy pordzewiałe.
Ale miałem konserwację podwozia robioną u kolegi Michaś_1977 i jestem bardzo zadowolony. Pierwsze to uzył Cortaninu żeby wytrawić rdzę z tych obejm, potem pomalował je podkładem i farbą. Poza tym robił mi kompletną konserwację podwozia.
Michaś_1977 wie co robi i robi to dokładnie (piaskowanie, czyszczenie rdzy, wytrawianie itp.) więc moge go polecić.
Ale miałem konserwację podwozia robioną u kolegi Michaś_1977 i jestem bardzo zadowolony. Pierwsze to uzył Cortaninu żeby wytrawić rdzę z tych obejm, potem pomalował je podkładem i farbą. Poza tym robił mi kompletną konserwację podwozia.
Michaś_1977 wie co robi i robi to dokładnie (piaskowanie, czyszczenie rdzy, wytrawianie itp.) więc moge go polecić.
odnosnie tych obejm mozna je zakonserwowac smola czy smarem dokladnie nie powiem ale moj ojciec kiedys sobie wlasnie cale podwozie tak zakonserwowal zajebisa sprawa kupujesz w sklepie z czesciami do samochodow tzn bardziej z takimi lakierniczymi to w puszkach sprzedaja i tak jak mojemu ojcu jego brat robil rozgrzewal ten smar az byl ciekly i pistoletem caly spod zakonserwowal po wyschnieciu tworzy sie taka warstwa gumowa z tego smaru dobra sprawa na zime zrobil to jakies 5 lat temu i do tej pory wszystko elegancko
to o czym piszesz to BITGUM, środek bitumiczno-kauczukowy do konserwacji podwozi który zabezpiecza podwozię przed uderzeniami kamieni i itp.glowa_87 pisze:rozgrzewal ten smar az byl ciekly i pistoletem caly spod zakonserwowal po wyschnieciu tworzy sie taka warstwa gumowa
Przed położeniem Bitgumu warto oczyścić sobie te obejmy z rdzy (wytrawić Cortaninem), dać na to podkład i dopiero Bitgum.